Hopp til navigasjon Hopp til innhold
wp7s-marketplace-ofc-1268665170

Spår komplett WP7-fiasko

– Kommer til å feile akkurat som Kin.

Det store analyseselskapet Gartner spår en svært dyster skjebne for Windows Phone 7.

– Vil dø ut som Kin

Som vanlig går nok et analyseselskap ut med sine spådommer før et produkt er presentert for massene. Mange kunne se på lang vei at Kin kom til å dø ganske fort da det var langt, langt etter de andre mobil-OSene på de fleste områder, også pris.

Det samme kan ikke sies om WP7 som ser svært lekkert og optimalisert ut. Og ikke minst: WP7 skiller seg fra konkurrentene BlackBerry, iOS og Android. De to sistnevnte har henholdsvis 25 og 32 prosent av det amerikanske markedet.

Undertegnende deler ikke pessimismen til Gartner og tror at med WP7 så har Microsoft alle muligheter til å ta markedsandeler ved å posisjonere seg et sted mellom iOS og Android rent plattformteknisk.

Har ingen tro på MS

Likevel hevder Gartner at Microsoft vil se en økning av markedsandeler etter lansering, men at Microsofts markedsdel i mobilbransjen deretter sakte men sikkert vil gå i negativ retning.

I år tipper de at Microsoft vil ha en markedsdel på 4.7 prosent og nesten ikke gjøre fremskritt neste år. Gartner tror nemlig MS kun vil ha steget til 5.2 prosent i 2011.

Selskapet tror til syvende og sist at Microsoft kommer til å tape mobilkrigen og spår en markedsandel på kun 3.9 prosent i 2014. Det ville være en katastrofe av gigantiske proporsjoner for MS i et marked som er svært viktig, om ikke det viktigste markedet innen forbrukerelektronikk.

Kilde:
InformationWeek

Stikkord: Microsoft, wp7