Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Dette bildet levner liten tvil: Apple TV 2G er hacket sønder og sammen. Et aktivt hackersamfunn kan komme til å gjøre Apples boks svært populær.

Den kan bli piratenes super-boks

1080p og 8GB lagringsplass.

Oppdatert.

Apples nye mini-mediacenter Apple TV har endelig blitt hacket og kan vise seg å bli en svært populære pirat-boks. Det fordi den støtter 1080p, er hacket og ikke koster mer enn 99 dollar (630 kroner) i USA.

Hacken utført

Det kommer ikke akkurat som noe sjokk at hackerne klarte å ta knekken på Apples sperrer, som ITavisen.no skrev om på tirsdag, men nå er altså hacken utført i praksis.

Det interessante er at Apples TV-boks har 8GB internminne og 256MB ram. Det åpner for å mate den lille boksen med egne jailbreak-apps (Xbox Media Center?), akkurat som på iPhone, iPod Touch og iPad.

Takler 1080p

Ikke bare det, men det er avslørt at nye Apple TV, akkurat som forgjengeren, takler 1080p-film. Problemet er bare at 1080p-innhold nedskaleres til 720p når det treffer skjermen din.

Trolig kan et aktivt hackersamfunn fikse dette problemet slik at man får ekte HD og mulighet til å spille av populære HD-pirat-format som .mkv. Uansett er det fint å vite at man slipper å konvertere 1080p-filer for å få dem til å fungere.

Mer om Apples mystiske boks hos ITavisen.no.

Kilder:
Engadget
Engadget

Stikkord: apple tv, jailbreak