Helt overraskende fant ifixit.com en dokkingkontakt inne i den nye Apple TV.

Annonse


Hva i all verden er dette?

Nettstedet ifixit.com elsker å åpne iog undersøke nye dingser som kommer på markedet.

Lett å åpne
Det har de ikke overraskende også gjort med Apples nye medieboks Apple TV.

Til Apple-produkt å være, er boksen overraskende lett å åpne. Man skal naturligvis vite hva man gjør, men delene inni er ganske oversiktlig lagt opp og tilsynelatende lett å modifisere/reparere for en kyndig person.

Mystisk firkant
Det mest overraskende er likevel en mystisk , rosa firkant som kommer til syne med en gang du åpner boksen.

Annonse


Under det rosa lokket ligger en L-formet enhet. På kortsiden av L-en sitter det en plugg som kan tas ut. Denne pluggen er identisk med de pluggene som brukes i alle Apples bærbare produkter – både iPhone, iPod og iPad.

Hva er vitsen?
I hullet som kommer til synet når man drar ut pluggen kan man med andre ord sette inn en standard Apple USB-kabel av den typen man bruker til å overføre data og lade opp med.

iFixit spør seg naturlig nok hva denne inngangen skal brukes til.

Skjermløs iPad?
En av teoriene er at den er til en framtidig dokkingløsning for Apple TV, tilsvarende den stående dokken som finnes for iPad. Kanskje er Apple TV egentlig ment som en stasjonær, skjermløs iPad ved siden av TV-en?

Men på den annen side: Hva skal nå det være godt for? Apple TV må jo uansett kobles til TV-en med en ledning, og til støpselet med en strømkabel/adapter. Og dessuten sitter hullet inne i boksen, ikke utenpå.

Felles innmat
iFixit heller til at dette kan være multifunksjonsinnmat i en framtidig iPad, med flere kommunikasjonslinjer ut og inn enn de som finnes i dagens dokker for Apple-bærbart.

Og at Apples for enkelhets skyld har lagt denne inn i Apple TV, siden den trenger å bruke noen av de samme funksjonene som er planlagt i en ny iPad-modell.

Hva holder de egentlig på med?
Med andre ord: Trenger man et fullblods mediesenter med skjerm i sofaen og på farten, så skal en ny iPad bli det – med bedre tilkoblingsmuligheter enn i dag. Men bruker man TV, får man det samme i Apple TV – som kanskje utvides med dokk en gang i framtida.

Uansett – ingen vet før Apple selv finner det for godt å avsløre hva de egentlig holder på med der borte i Cupertino…

Annonse