Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Librify tilbyr piratmusikk med Microsofts .Net og Silverlight-teknologi på en svært enkel måte. Tjenesten tilbyr både streaming og nedlasting av enkelt-MP3er.

Han er nordmannen bak Napster-klone

Bruker russiske servere for å lure RIAA.

En norsk statsborger (21) med nettnavnet «animaonline» bruker det sosiale nettsamfunnet vkontakte.ru (finnes også på engelsk her) for å tilby millioner av låter ulovlig, rett i nettleseren.

Tilbyr millioner av låter

Nettleser-tjenesten (som også finnes som Windows-klient) Librify er på mange måter svært likt Mulve.com. Begge henter musikk fra det russiske nettsamfunnet vkontakte.ru.

Forskjellen er at Librify (Facebook) også fungerer i nettleseren med Microsofts Flash-utfordrer Silverlight. Det planlegges også mobil-versjoner av pirattjenesten til Windows Phone 7 og Android.

Men, som utvikleren selv forklarer ITavisen.no er det av naturlige grunner tvilsomt at Librify blir å finne på Microsofts app-butikk.

Utvikleren kan også avsløre at det kommer en oppdatert versjon med køer, spillelister og Facebook-integrasjon for å nevne noe.

Animaonline har utviklet en tjeneste som henter musikk fra det russiske nettsammfunnet vkontakte.ru.

Slik fungerer det

La oss si at du søker etter Metallica-Sad But True. Først leter tjenesten etter låta på den lovlige streaming-tjenesten Last.fm.

Velger brukeren etter søket å laste ned Sad But True blir låten forsøkt matchet på vkontakte.ru for deretter igjen å prøve å matche resultatet med Last-fm.

Slik får pirat-låten nyttig informasjon som lengde, tittel og albumnavn. Det er selv brukerne på vokante.ru som laster opp musikken som i utgangspunktet ikke skal være tilgjengelig for det offentlige Internett.

Men, som .Net-utvikleren forklarer til ITavisen.no er det intet problem å hente låtene fra nettsiden med kunnskap til grunnleggende programmeringskunnskap.

– Ikke redd bransjen

Til ITavisen.no forklarer utvikleren av Librify at han ikke er redd for RIAA eller den norske platebransjen. Grunnen er enkel: serverne står plantet i Russland, et land som tar relativt lett på opphavsrett.

Et godt eksempel er allofmp3.com som slapp unna svært lenge med å selge musikk nesten gratis.

«Animaonline» røper til ITavisen.no at han har planer om å leie en server i Russland anonymt. Dette for «å slippe å tenke på RIAA og den norske musikkbransjen».

«Animaonline» ble i 2007 kåret til «IT HERO» av Microsoft Norge for å ha blitt MCT-sertifisert. Det spørs om Microsoft er like glade for hva den unge programmeren har brukt .Net og Silverlight-teknologien til denne gang.

ITavisen.no har kontaktet norske IFPI (International Federation of the Phonographic Industry), men har i skrivende stund ikke fått svar.

Slik fungerer Windows-klienten:

Stikkord: fildeling, mulve, pirat