Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Plantegningene for hele området (Ill.: Gizmodo)

Dette er Jobs’ nye hjem

Se planene for Apple-sjefens hus.

Steve Jobs er rik. Og har dermed råd til å bygge seg et fint hus. Men hans planer er tydeligvis veldig beskjedne: I følge tegninger som bloggen Gizmodo har gått gjennom, er Apple-sjefen i ferd med å bygge seg et overraskende lite hjem, hans formue tatt i betraktning.

Gammelt grunn
Steve Jobs kjøpte et stort hus utenfor Palo Alto i California i 1984, et hus som ble opprinnelig bygd i 1920-årene av rike Daniel Jackling. Jobs bodde der i ti år, men likte aldri huset, og leide det etter hvert ut. Til slutt har huset endt opp med å forfalle, og etter flere år med rettslige krangler får han nå rive huset (en lokal støttegruppe for huset ble opprettet for å protestere mot rivningen, men de har måttet gi tapt).

Nå har altså Gizmodo gravd frem tegningene som viser huset Jobs planlegger å bygge på lokasjonen, etter at Jacklings herregård blir revet. Tegningene stammer riktignok fra 2006, men skal etter sigende nå settes til verks.

Beskjedent
Det nye huset er altså forbløffende lite, bare cirka en tredjedel av den opprinnelige herregården. Det skal ha fem soverom, og ellers ganske begrenset med overflødig plass. Selv om vi forestiller oss at badene og kjøkkenet sikkert holder rimelig høy standard.

jobs_plan2

Huset blir omkranset av flotte hager, og skal ha en garasje med plass til tre biler. Og det er stort sett det, tydeligvis.

Rene linjer
Det hele er tegnet av arkitektfirmaet Bohlin Cywinski Jackson, som også står bak Apple-butikkene. Noe som forklarer de enkle, nesten minimalistiske planene.

Uansett er det interessant å se hvordan en personlighet som Steve Jobs tenker når han skal planlegge noe så personlig som et hjem, og vi ser frem til å forhåpentligvis se flere detaljer om huset når det faktisk blir bygd. Når enn det blir.

Kilde:
Gizmodo

Stikkord: iphone, steve jobs