VLC - nå også for iPad. Og snart for iPhone også.

Annonse


Flere formater for iPad

Apple har så langt vært skeptiske til mediespillere for iOS som kunne spille andre ting enn «deres» filformater. Dette på tross av at det finnes alternative mediespillere, som xyplayer og CineXPlayer.

Klar for nedlasting
Nå er også den mest brukte, åpne universalspilleren VLC godkjent av Apple. Den ligger nå ute til gratis nedlasting på App Store.

iPhone kommer
Det hadde også vært fint å kunne spille av filmer i det utbredte .avi-formatet med VLC også på iPhone, men foreløpig er det bare ipad som er støttet.

iPhone-versjonen er imidlertid like om hjørnet, sier selskapet VideoLan, som står bak VLC.

Annonse


Må importeres via iTunes
Du må likevel fortsatt importere filene du skal spille av fra iTunes på din PC/Mac. Men dette er ikke spesielt vanskelig. Du velger bare VLC i iTunes, og tar det derfra.

VLC er trolig den mest åpne mediespilleren på markedet, med støtte for nesten alt som kan krype og gå av formater. På lydsiden kan du spille av både FLAC, WMA og OGG, Real, DTS og Dolby Digital.

mangelfull førsteversjon
På videosiden har den støtte både for Xvid, DivX (og alle andre .avi-beholdere), HD-formatet Matroska (MKV) samt QuickTime og Windows Media (WMV).

De første reaksjonene på VLCs iPad-versjon er imidlertid overveiende negative. mange klager over at lyd og bilde ikke går i hop, og at den krasjer til stadighet. Vi får kanskje vente til neste versjon…

Kilde:
Mobilecrunch.com

Annonse