Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Newsdesk gir deg raskt overblikk over de sakene norske og utenlandske medier prioriterer høyest akkurat nå. (Ill.: Newsdesk/Martin Sivertsen)

Overskriftene – helt gratis

Norsk nyhets-app endelig godkjent.

Fredag i forrige uke skrev ITavisen om Apples beinharde app-regime, og om hvordan uavhengige utviklere stadig møter veggen når de skal få godkjent appene sine.

Endelig godkjent
En av de som har hatt diskusjoner med Apple, er ITavisens tidligere medarbeider Martin Sivertsen.

Versjon 2 av hans Newsdesk-app er nå endelig godkjent, og ligger ute i App Store til gratis nedlasting for iPhone-eiere – og nå også for iPad-brukere.

Nå også for iPad
Newsdesk bringer overskriftene og ingressene fra toppsakene i de største norske og internasjonale nettavisene.

Man kan velge mellom kategoriene Norge, Utenriks, Teknologi/vitenskap og Kultur/underholdning.

– Den viktigste endringen er at det nå også foreligger en fullverdig iPad-versjon. Og de fleste iPhone-eiere vil merke at den er langt raskere enn forgjengeren, sier Martin Sivertsen til ITavisen.

Fem ukers ventetid
Det tok hele fem uker fra app-en ble sendt inn til den ble godkjent av Apple. Nølingen handlet for en stor del om opphavsrett.

De store, internasjonale nyhetsorganisasjonene som CNN, BBC og Reuters forlanger nemlig at sakene deres bare skal åpnes i Safari og ikke i nettleseren som er innebygget i Newsdesk.

– Jeg er uenig i dette, siden jeg mener min bruk av artiklene dekkes av Fair Use-prinsippet. Jeg valgte likevel å gjøre endringer, slik at artikler fra de kildene det gjelder åpnes utenfor Newsdesk, sier Sivertsen.

Bare toppsaker
Det er ingen mangel på RSS-lesere for iPhone og iPad som tilsynelatende dekker de samme behovene som Newsdesk. Men Sivertsen mener at hans egen app skiller seg ut.

– Her får du bare toppsakene, slik at du enkelt kan få et overblikk over hva redaksjonene prioriterer. Det får du ikke i en standard RSS-leser, slår Martin Sivertsen fast.

Mer opplysninger finner du på itunes.apple.com

Stikkord: apps, ipad, iphone