Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nett-TV-kanalen Young Hollywood er en av de fire aktørene som skal hjelpe YouTube med å komme i gang med direktesendinger i kveld. (Ill.: younghollywood.com)

Nå skal YouTube sende direkte

Starter med sladder-TV i kveld.

Det blir kanskje en stund til til flertallet vil se fotball-VM på YouTube.

Prøver i dag og i morgen
Men en sped begynnelse på en slik utvikling kan det være når YouTube i kveld norsk tid starter innledende prøvesendinger med direkteoverført nett-TV.

Sendingene skal gå i dag og i morgen. Så er det foreløpig stopp.

Fire partnere
Med på laget er Howcast, Rocketboom, Next New Networks, og Young Hollywood.

Med andre ord snakker vi om mindre videoblogger med begrenset nedslagsfelt, og ikke store aktører innen sport og nyheter.

Kan bli store på sport
Men ambisjonene på lengre sikt er trolig langt større.

Det er liten tvil om at Google har de finansielle musklene til å kjøpe seg inn i store sportsarrangementer, og at de også kunne ha klart å ta inn nok reklameinntekter til å forsvare milliardkontrakter med alt fra fotoball-VM til OL.

– Det er enkelte ting som fungerer bedre på direkten. Sport er det mest åpenbare eksemplet, sier Dan Cryan i medieanalysebyrået Screen Digest til BBC.

Ikke første gang
Det er imidlertid ikke første gangen YouTube kringkaster på direkten. President Obamas første tale om nasjonens tilstand ble overført. Det samme ble den indiske Premier League i cricket.

Den mest kjente direktesendingen så langt er likevel U2-konserten fra Rose Bowl i California den 25. oktober i fjor. Den ble sett av over 10 millioner fans verden over.

Stikkord: youtube