Hopp til navigasjon Hopp til innhold
hdr_video

HDR – nå også med video

Mulig med to speilreflekser.

HDR(High Dynamic Range)-teknologien har kommet i fokus med iPhone 4, som har denne funksjonen innebygget i sin bildeprogramvare.

Fungerer med video også
Systemet går i korthet ut på å kombinere ulike eksponeringer, slik at bildene blir klarere og skarpere. Noen ganger ser det fint ut, andre ganger helt unaturlig. Og for ordens skyld: Det har ingen ting med HD å gjøre.

Nå har noen smartinger i San Francisco-selskapet med det lett illevarslende navnet Soviet Montage Productions funnet ut hvordan man kan bruke HDR-teknikken med levende bilder.

Alt riktig eksponert
Ved hjelp sin egen programvare og to dyre og avanserte Canon-kameraer (EOS 5D MkII) har selskapet greid å gjenskape HDR-effekten på video.

Teknikken har de samme fordelene som HDR-stillbilder. For eksempel kan du filme kjæresten din med solnedgangen i bakgrunnen, og sikre deg at både hennes/hans ansikt, sola og sjøen blir korrekt eksponert.

Se resultatet
Kameraene tar opptak med korrekt eksponering av alle tre elementene i bildet først, og så kombineres disse med HDR-programvare på PC eller Mac etterpå.

Her kan du se hvordan resultatet blir:

HDR Video Demonstration Using Two Canon 5D mark II’s from Soviet Montage on Vimeo.

Stikkord: foto, video