Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Å jailbreake Apple-produkter har nå blitt betydelig enklere. (Ill.: BidPops.com)

Kjempehull i iOS 4.1

Nå kan Apple ikke lenger stoppe jailbreaking.

Bare timer etter at Apple lanserte versjon 4.1 av sitt operativsystem for iPhone, iPod Touch og (snart) iPad hadde hackere greid å knekke det.

– Vil bli umulig å tette igjen
Men de samme hackerne anbefaler folk å vente med å oppdatere til 4,1 fordi systemet skal inneholde en felle som gjør at hullet ikke kan utnyttes likevel.

Når hackerne er ferdig med sin alternative versjon, vil det imidlertid bli så godt som umulig å gjøre iPhone immun mot uautorisert programvare, hevder de.

Uansett betyr dette etter alt å dømme at man igjen snart kan installere alternative apper på sin telefon, slik man kunne før oppdateringen til 4.0.2 (og iPad 3.2.2) den 12. august.

La ut koden på Twitter
Hackergruppa iPhone Dev Team la i går ut kode på Twitter som bevis på hva de har oppdaget.

Gruppa hevder at hullet sitter så dypt i Apples kode at de neppe vil klare å tette det i overskuelig framtid.

– Ikke oppgradér nå!
Som kjent kjører Apple en restriktiv linje når det gjelder programvare i sin App Store – det eneste stedet der man offisielt kan laste ned applikasjoner til iPhone, iPod Touch og iPad.

Helt klare er imidlertid ikke hackergruppa ennå. Og før de får finpusset verktøyene sine, anbefaler de å ikke oppdatere til 4.1 nå.

Inneholder felle
Årsaken til dette er at iOS 4.1 i følge iPhone Dev Team inneholder en felle som gjør at det samme hullet som de har oppdaget tettes umiddelbart dersom man installerer nå.

Teamet mener imidlertid at de har greid å finne en vei inn som gjør det så godt som umulig å tette hullet. Men dette forutsetter altså at man venter med oppdateringen til de har laget ferdig nøkkelen som låser opp 4.1.

Med andre ord må nøkkelen fra hackergruppa installeres før man oppgraderer til iOS 4.1.

Helt lovlig
For de som lurer på om slikt er lov, er det bare å si at det er det. I slutten av juli ble det klart at Apple med loven i hånd ikke kan nekte folk å modifisere telefoner, surfebrett og mediespillere slik at de kan kjøre alternativ programvare.

Man kan derfor saktens spekulere i om Apple bevisst har latt døra i iOS 4.1 stå vidåpen – rett og slett fordi de ikke kan håndheve regimet sitt juridisk lenger.

Kilde:
The Register

Stikkord: ios, iphone 4, jailbreak