Høretiden på iTunes blir fortsatt bare 30 sekunder pr. låt.

Annonse


Ikke lengre høretid

Forrige tirsdag skrev ITavisen om at Apple planlegger å doble prøvehøringstiden på iTunes.

På bakbeina
Nå blir dette ikke noe av likevel.

Årsakene er at musikkbransjen har satt seg på bakbeina.

Snurte for at de ikke ble spurt
Eller rettere sagt deler av den. For alle de store plateselskapene og organisasjonene hadde gitt grønt lys før Steve Jobs inntok scenen i San Francisco for å presentere Apple-nyhetene forrige onsdag.

Annonse


Bare én organisasjon sa nei: NMPA (National Music Publishers Association). Vi snakker altså om musikkforlagene, de som har rettighetene til å offentliggjøre tekst og musikk på vegne av opphavsmennene.

Fortsatt et halvt minutt
Dette trollet har ikke rørt på seg særlig mye før, men var denne gangen åpenbart snurte over å ikke ha blitt tatt med på råd, i følge en kommentator på CNet News.com.

Dermed hindret de Apple fra å gjøre det samme som Amazon, Spotify, Wimp, YouTube og mange andre gjør: Å la folk høre låten ferdig, eller i det minste ett minutt av den – før de bestemmer seg for å kjøpe. Nå får de altså fortsatt bare høre 30 sekunder på forhånd.

Må gå runden
I følge nettstedet hadde Jobs planlagt å forkynne endringen fra podiet, men det ble altså stoppet i siste liten.

Det er nå usikkert om og når iTunes får ett minutts høretid, på like linje med konkurrentene. Trolig må Apple gå runden med et utall forlagshus og rettighetshavere før de får et endelig ja.

Kommentatorer mener dette skyldes arroganse fra Apples side, og at de ville fått ja om de bare hadde spurt på forhånd…

Annonse