Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Med gester som dette skal man i framtida kunne styre både TV og medieboks på samme måte som en Nintendo Wii. (Ill.: Movea)

Nå kommer luftmusa for TV

Snart kan du veive i vei fra sofaen.

Det franske selskapet Movea er kjent for sine «veive-mus» som forretningsfolk og foredragsholder bruker med sine Powerpoint-presentasjoner.

Styrer med gester
Men disse musene – kalt Gyration Air Mouse styrer bare musepekere, slik en tradisjonell PC-mus gjør.

Nå tenker selskapet seg at de også kan styre TV-en. Eller rette sagt medieboksen som forsyner TV-en med filmer, spill og annen moro.

Til dette trenger man en kontroller/mus som støtter såkalte gester der for eksempel en håndbevegelse nedover og deretter oppover betyr «OK».

Starter ved å vri
Med Movemas kommende Motion Pod skjer akkurat dette. Du starter for eksempel en film ved vri på fjernkontrollen, som om du skrur på en knapp. Om du angrer og heller vi se noe annet, lager du en nedovergående sikksakkbevegelse, og så videre.

Det er foreløpig ingen programvare for digitale TV-bokser som støtter Gyration, men det håper altså Movea vil skje i nærmeste framtid.

Wii for TV?
I spillverdenen er jo dette allerede hverdagskost. Nintendos Wii-kontroller har vært med oss i mange år allerede, og både Sony og Microsoft er på vei med sine løsninger i høst.

Og Apple? De bruker gester både med Magic Mouse og Magic Trackpad. men veiving i løse lufta har de så langt holdt seg for gode til…

Her er en ny demonstrasjonsvideo som antyder hva som skal komme i Motion Pod.

I denne lanseringsvideoen fra 2006 kan du se hvordan Gyration Air Mouse (koster 60 dollar i USA – rundt 365 norske kroner) virker med PC:

Kilde:
The Register

Stikkord: tv