Verdens første 4G-PC

MacBook Pro har ikke innebygd 4G. Men det har Samsungs nye PC, som unektelig ligner.

BERLIN/IFA (ITavisen.no): Ikke før hadde Samsung lansert sitt svar på Apples iPad, så dundrer de til med nok en nyhet her på verdens største forbrukerelektronikkmesse i Berlin.

«Apple-aluminium»
En helt ny serie design-PC-er ble lansert, i henholdsvis 13, 14 og 15 tommers størrelse og med børstet «Apple-aluminium» som opsjon.

Ja, enkelte av de nye maskinene er så like MacBook Pro at det bør holde advokater i USA og Sør-Korea beskjeftiget i årevis. Mens andre i rettferdighetens navn ser helt annerledes ut.

Samsungs nye PC-serie kommer i flere former og farger. Og med lokket igjen er likheten med MacBook Pro ikke fullt så slående (legg for eksempel merke til den karakteristiske "pukkelen" på ryggen).
(Ill.: Foto: Tore Neset)

100 Mbps i friluft
Men dviktigst er det likevel at maskinene som de første bærbare i verden har innebygget LTE – eller 4G, som det som oftest kalles i Norge. LTE-teknologien gir mulighet for opptil 100 Megabit per sekund i friluft – altså høyere hastighet enn det de fleste hjemmenettverk i veggen gir.

Annonse

4G-nettet er foreløpig sparsomt utbygd, og i Norge er det bare deler av Oslo-området som har det (det er for øvrig Samsung som leverer 4G-modem til NetCom). Men mobilt høyhastighetsnett har høy prioritet has både nettleverandører og maskinvareleverandører framover, så det varer neppe lenge før vi får se en bredere utrulling.

Vokser raskt
Selve pressekonferansen var en seanse som selv en Steve Jobs kunne misunne. Samsung er tydeligvis i støtet når det gjelder å ligge i forkant, og representantene for hovedkontoret i Seoul og de lokale tyske sjefene formelig struttet av selvtillit på podiet.

Selskapet er nå den raskest voksende PC-leverandør i verden, og har hatt en vekst i denne sektoren på hele 34 prosent hittil i år, sammenlignet med samme periode i fjor.

Det var svært folksomt da Samsung avduket sin 4G-PC i Berlin i dag.
(Ill.: Foto: Tore Neset)

Unge, vakre og oppkoblede
Selvsagt hadde de med seg et par vakre, unge kvinner som spilte roller som ulike type PC-brukere som kunne nyttiggjøre seg 4G-teknologien.

Samsung har gjort grundige undersøkelser for å kartlegge hva markedet vil ha. Resultatene de har kommet fram til er at det moderne menneske ønsker å være koblet til nettet hele tiden, har de koreanerne kaller en «avansert livsstil» og ikke minst: Hun eller han ønsker å eksponere seg selv for andre – hele tiden.

Kommer i oktober
Det siste må imidlertid skje innen trygge rammer, slik at ikke uvedkommende får innsikt i hva man tenker og gjør. Sikkerhet er dermed et viktig element når man skal lage løsninger som fungerer for folk flest.

De nye LTE/4G-PC-ene har også innebygd støtte for det allerede godt utbygde høyhastighetsnettet HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access) og vil være tilgjengelige i oktober i alle markeder.

Annonse
Annonse