Hopp til navigasjon Hopp til innhold
palm-plus

Men Palm OS var ikke død

Versjon 2.0 av WebOS med flotte, nye funksjoner.

Palm, som ble kjøpt opp av HP for ikke så lenge siden, fortsetter fremdeles å videreutvikle sin tross alt meget solide operativsystem. En betaversjon av utviklerkitet til WebOS 2.0 slippes straks, noe som selvsagt innebærer at den fullverdige 2.0-versjonen av operativsystemet ikke er så langt unna.

Utvikles videre
Palm Pre-plattformen ble aldri noe stor hit i Norge, men det er likevel interessant å se hvordan Palm videreutvikler den, spesielt med tanke på fremtidige felles produkter med HP.

Nyhetene i WebOS 2.0 er altså blant annet disse:

– Såkalte stacks, som automatisk grupperer funksjoner (kort) som har samme tematikk. For eksempel det å åpne en link vedlagt i en e-post vil gruppere nettleseren sammen med e-post-programmet. Dette er en videreutvikling av den allerede glimrende multitaskingen som WebOS er kjent for.

Bedre søk
– Ny søkemotor som nå er tilgjengelig for utviklere, slik at de kan tilpasse søketjenester til sine applikasjoner. Det kalles for Just Type, og i følge Palm vil funksjonen også gjøre det mulig å gjennomføre en rekke funksjoner uten å måtte starte applikasjoner.

– Utviklerne vil kunne bruke Synergy-tjenesten, som brukes til å lagre kontakter og annen info, og få den til å fungere med egne applikasjoner.

Slik fungerer Stacks-funksjonen

– Det legges også opp til rikere støtte for HTML5, Javascript og andre funksjoner i nettleseren. Det koker ned til en bedre nettleseropplevelse på WebOS, når utviklerne lærer seg å bruke de nye verktøyene.

Hva mer?
Alt dette er først og fremst rettet mot utviklerne altså, men det innebærer bedre funksjoner og bedre applikasjoner. Vi ser frem til å høre mer om WebOS 2.0, og forhåpentligvis noe ny maskinvare også.

Kilde:
Engadget

Stikkord: Mobil, palm