Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Ved hjelp av en klipsløsning kan man fra i dag av lese kredittkort med en iPhone. (Ill.: Mophie.com)

Kortleser for iPhone

Kommer i Apple-butikken.

De to amerikanske selskapene Intuit og Mophie har gått sammen om å utvikle en kredittkortleser for iPhone.

Klikkes på plass
Intuit er store på finansprogramvare, og spesialiserer seg på løsninger for småbedrifter. Mens Mophie er en betydelig aktør når det gjelder tilleggsutstyr til Apple-produkter.

I dag introduserer de to den nye kortleseren, som kan klikkes på plass på nedsiden av iPhone 3G og iPhone 3GS. De har foreløpig ingen modell til iPhone 4, men den kommer sikkert dersom 3G/GS-utgaven tar av.

Bare magnetstripe
Produktet er først og fremst beregnet på småselgere. For eksempel de som selger brukte ting eller bare driver forrenting som hobby. Framfor å tegne en dyr og omfattende avtale med Visa eller Mastercard, kan disse nå bare kjøpe kortleseren og bruke den mot sin bank via grensesnittet på telefonen.

En svakhet er at leseren bare takler magnetstripe. De mer moderne chipene kan med andre ord ikke leses.

Det kan dermed stilles et stort spørsmålstegn ved sikkerheten. Som kjent er såkalt skimming et stort problem, og informasjonen på magnetstripen kan enkelt avleses av kriminelle.

Legg igjen lommeboka hjemme
Intuit og Mophie ser for seg en framtid der du kan betale med telefonen direkte, ved å sveipe den over produktet du skal kjøpe.

Men i dag ser det ut som det blir en stund til du kan gå ut bare med mobilen, og la lommeboka ligge igjen i skuffen hjemme.

Kilder
Mophie.com
CNet News.com
Yahoo News/Macworld

Stikkord: betaling, iphone