Slik så iTV ut da Steve Jobs presenterte den i 2006. Etter alt å dømme kommer den offisielt onsdag neste uke.

Annonse


«Dette vil endre alt» – nok en gang

Dersom Digg-sjefen Kevin Rose har rett, så vil Apples nye TV-boks iTV treffe en butikkhylle nær deg allerede i måneden som kommer.

Plantet lekkasje?
Rose er kjent for å ha gode kilder på innsiden av Apple-systemet, og flere ganger kan det virke som om Apple bevisst har plantet lekkasjer hos ham.

Den brukerstyrte anbefalingstjenesten Digg er et mektig nettverk – ikke minst for de som følger med på teknologinyhetene.

Helt ny modell
I følge Rose ser vi en helt annen modell for kjøp og salg av TV-innhold enn det vi har sett så langt. Han mener Apple er klare med en modell der salget skjer gjennom appliksjoner – tilsvarende salg av spill og programvare gjennom App Store for iPhone, iPod Touch og iPad.

Annonse
iTV vil ha et lignende system, der du på en superenkel måte kan laste ned TV-programmer du ønsker å se.

Effektivt annonsesystem
Mye av innholdet vil koste penger, men mye vil også være finansiert med Apples eget annonsesystem for iPad/iPhone-apper, iAds. Dermed slipper TV-stasjonene selv å selge annonsene – forretningsmodellen er der så å si i det de slipper programmet.

Selve boksen vil i følge Rose bare koste 99 dollar – om lag 615 norske kroner. Og du kan – fortsatt i følge Rose – bare si opp kabelabonnementet ditt på TV-kanaler. Nå trenger du nemlig bare nettforbindelse.

Resten ordner Apple.

Neppe til Norge
Det er imidlertid ingen grunn til å tro at boksen kommer til Norge med det første.

Det pleier å være nokså kronglete å forhandle med norske innholdsleverandører, og det er ikke gitt at NRK og TV2 tenner på ideen umiddelbart, verken betaling (NRK) eller annonser styrt av Apple (TV2, TVN og TV3 m,fl.).

Presentert for fire år siden
Apple-boksen er imidlertid ikke noen nyhet for de som har fulgt med. For allerede i september 2006 ble den presentert av Steve Jobs.

Siden har det vært stille om iTV, som ikke må forveksles med streamingboksen Apple TV.

Kilde:
Appleinsider.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse