Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Acer er det merket som går mest tilbake, både i Europa og Norge. Mens Apple er vinneren. (Ill.: Acer)

– Acer lager de verste PC-ene

IT-proffene har talt.

Acer er den produsenten i verden som har dårligst kvalitet på sine bærbare PC-er.

Proffene svarer
Dette kommer fram i en leserundersøkelse som fagnettstedet TechRepublic har utført.

TechRepublics lesere er stort sett profesjonelle IT-folk med et stort forbruk av laptoper. Både privat og i jobbsammenheng.

Lang erfaring
Mange har også ansvar for innkjøp av store partiert med PC-er på vegne av bedriftene sine, og har erfaring med mange leverandører.

Så denne gruppa burde vite hva de snakker om. Hele 7370 har svart på undersøkelsen.

Tvilsom topp
Leserne fikk to spørsmål: Hvilken PC-leverandør lager de de minst pålitelige bærbare PCene? Og hvilke leverandører har de mest pålitelige maskinene?

På det første spørsmålet svarer 24 prosent at Acer er verst. Deretter kommer HP med 21 prosent, Dell med 20 prosent Toshiba med 12 prosent og Lenovo og Asus med henholdsvis åtte prosent hver. Apple kommer på en for dem hyggelig sisteplass. Bare sju prosent mener deres MacBook og MacBook Pro er minst pålitelig.

Dell mest pålitelig
Når det gjelder de som er best, går Dell av med seieren. Hele 21 prosent av de 4 609 som svarte mener deres bærbare maskiner er best. Deretter kommer HP med 18 prosent. Lenovo får 17 prosent av stemmene, mens Toshiba og Apple deler fjerdeplassen med 15 prosent. Asus kommer nest sist med åtte prosent.

Også her tar Acer jumboplassen. Bare seks prosent mener deres maskiner er mest pålitelige.

Ulikt grunnlag
Dette er to ulike undersøkelser, foretatt med et visst mellomrom. Det er dermed ikke de samme IT-proffene som har svart. Dette er forklaringen på at det er sprik mellom «verst» og «best»-listene.

Men selv om resultatene for de andre merkene varierer, kommer altså Acer dårligst ut på begge.

Stikkord: laptop