Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Googles Eric Schmidt mener det må bli nærmest obligatorisk for unge som dummer seg ut på nettet å bytte navn når de blir voksne. (Ill.: Google)

– Bytt navn, da vel!

Google-sjefens svar på personvernet.

Du syntes det var morsomt en gang med de vågale festbildene, de litt for bastante meningene dine og den rølpete Facebook-vennekretsen som du egentlig ikke kjente.

Endelig voksen! Eeeeeh…
Så er du plutselig voksen. Du skal ut på leiemarkedet, du skal søke jobb. Og ikke minst skal du prøve å få deg en kjæreste som gjerne vil vite alt om deg.

Googles administrerende direktør Eric Schmidt har svaret på disse utfordringene:

Bytt navn!
– Jeg tror ikke samfunnet forstår hva det betyr at alt er tilgjengelig, mulig å vite og registrert av alt og elle til enhver tid, sier Schmidt til Wall Street Journal.

Derfor mener han at samfunnet i framtida må legge til rette for at folk kan bytte navn, dersom de føler seg ukomfortable med informasjonen som finens om dem på nettet.

Bytte ansikt også?
– Jeg mener at samfunnet virkelig må forholde seg til disse tingene. Og da tenker jeg ikke bare på terrorisme og tilgangen til fæle ting, sier han.

For egen del vil vi vel legge til at det i så fall ikke er nok å bytte navn. For enkelte blir det nok også nødvendig å bytte ansikt, samt å bytte ut et par tatoveringer på strategiske steder…

Stikkord: Google, personvern