Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Julian_Assange (Ill.: Wikipedia.org)

Wikileaks-sjef får jobb i svensk avis

– Kan komme til å avsløre scoop.

Wikileaks-sjefen Julian Assange samarbeider med en rekke store aviser – blant dem amerikanske New York Times, britiske Guardian og tyske der Spiegel.

Men han skriver ikke i noen av dem.

Får fast spalte
Nå skal han imidlertid få sin faste spalte i den svenske avisa Aftonbladet.

– Det er ingen tilfeldighet at jeg begynner å skrive i en svensk avis. Den svenske publisistiske kulturen og den svenske lovgivningen har støttet oss helt siden vi startet, sier han til Aftonbladet.se.

Han utelukker ikke at han kan komme til å avsløre nye scoop i Aftonbladet.

Avsløringer
Varslernettstedet Wikileaks har stått for en rekke avsløringer de siste årene, og ble nylig kjent for alvor etter at de la ut 92 000 hemmelige Pentagon-dokumenter fra krigen i Afghanistan.

Wikileaks har tidligere en svensk forbindelse gjennom nettleverandøren PRQ, der Pirate Bay-günderne Gottfrid Svartholm and Fredrik Neij inntil nylig var inne på eiersiden.

«Forsikring» på Pirate Bay
PRQ overtok da amerikanske myndigheter i februar 2008 stengte nettstedet.

I tillegg ligger Wikileaks «forsikring» ute på den opprinnelig svenske piratportalen Pirate Bay, i form av en fil som trolig inneholder materiale som ligger på Wikileaks.

Wikileaks støttespillere oppfordrer alle til å laste ned denne filen, slik at ikke inneholdet på nettstedet går tapt om myndighetene i ett eller flere land skulle blokkere eller stenge det.

Stikkord: wikileaks