Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Rupert Murcoch mener at Skype låter for likt Sky... (Ill.: Wikipedia.org)

Vil at Skype skal skifte navn

For likt «Sky», sier Rupert Murdoch.

Skype. Sky. Hører du likheten? Ikke det?

Gammel strid
Det gjør i hvert fall mediemogul Rupert Murdoch, som eier store deler av det britiske TV-selskapet BSkyB.

BSkyB-gruppen, som er store på betal-TV i Storbritannia og som i tillegg driver nyhetskanalen Sky Channel, har tidligere ligget i strid med Skype.

Vant saken
Den gangen dreide det seg om to logoer som visstnok lignet hverandre. BSkyB-gruppen vant søksmålet, og nå har de naturlig nok fått blod på tann.

Skype begynner også å bli farlige for Murdoch og hans mediekonglomerat News Corp, som har store nett-ambisjoner og som blant annet eier nettsamfunnet MySpace.

Prøver å registrere seg
Striden kommer etter at Skype – lovlig seint – prøvde å registrere seg som varemerke. Dersom noen har varemerket fra før, kan de protestere.

Det er dette Murdoch og hans Sky-imperium nå gjør.

Bekreftet av undersøkelse
– Kjernen i dette ligger i diskusjonen om hvorvidt varemerkene Sky og Skype vil ble regnet som forvirrende like av publikum. Dette ble slått fast i en rundspørring foretatt av Sky, heter det i en offisiell uttalelse fra selskapet.

Saken minner litt om ryktene som lenge gikk om at Apple var i ferd med å reservere bokstaven «i» som varemerke, slik at ingen andre kunne sette i’en foran navnet på produktet sitt for å signalisere at det er laget for iPod, iPhone, iPad eller iMac.

Kilde:
Reuters.com

Stikkord: skype