Ny, mindre og kraftigere iPad. iPhone med CDMA-støtte. Og nettsky-basert Apple TV. Kan det være sant?

Annonse


– Ny iPad, iPhone og Apple TV

Er du blant dem som lener seg fornøyd tilbake og stryker hånden over en en ny iPad som «ingen» andre nordmenn har? Eventuelt en av de som sto i kø og sikret seg iPhone 4 forrige fredag?

Nå kan det tenkes smilet ditt stivner.

For i følge digitimes.com kommer det både ny iPad-serie og ny iPhone rett over nyttår. I tillegg kommer det en ny utgave av Apple TV, stadig i følge nettstedet.

Allerede den 5. august skrev ITavisen om de nye versjonene av iPhone og iPad, som skal komme tidlig neste år.

Annonse


Da stammet ryktene fra nettstedet iLounge, som fant det vanskelig å tro på dem selv om de hadde gode kilder.

Nå har ryktene fått mer kjøtt på beinet.

I følge digitimes kommer det to nye iPad-modeller like etter nyttår.

Den ene av de to vil være en lillebror-modell med sju tommers skjerm (standardutgaven har 9,7 tommer) med 1024×768 piksler oppløsning. Det betyr at den kan kjøre dagens iPad-apper uten å kompromisse på bildekvaliteten.

Storebroren vil derimot være en ren oppgradering av dagens modeller, med 512 MB internminne i stedet for dagens 256.

iPhone med CDMA
Begge er i følge nettstedet utstyrt med ARM Cortex A9–prosessorer (A5?)i stedet for dagens Arm Cortex 8-varianten (A4) som sitter i dagens utgaver.

Samtidig skal det i følget ryktet komme en CDMA-utgave av iPhone. CDMA er fortsatt det mest utbredte mobilsystemet i USA, selv om det europeiske systemet GSM (som vi bruker i Norge) har gjort store innhogg.

iPhone selges i dag bare med GSM-støtte, og i USA bare gjennom operatøren AT&T. Ryktene vil ha det til at det er CDMA-operatøren Verizon som får selge telefonen eksklusivt. Dermed blir AT&Ts monopol forandret til et såkalt duopol, der to aktører deler markedet mellom seg.

Lillebror og storebror
Mens de to iPad-modellene i følge ryktet vil bli lansert under det årlige Apple-jippoet i San Francisco i januar, kommer den nye iPhone–modellen trolig ikke før til neste sommer.

I slutten av mai skrev vi om at den neste utgaven av Apple TV ikke vil være stort større enn en iPhone.

Apple TV i nettskyen
Om den vil bli liten, sier digitimes ikke noe om. Men de er sikre på at den ikke vil inneholde harddisk, og bare streame fra andre disker i huset, samt fra Internett. Alt sammen via iTunes, som nå.

Det er en kjent sak at Apple jobber med å få på plass flere såkalte nettsky-baserte tjenester der data ligger ute på nettet framfor å bli lastet ned på harddisken din.

Det første steget mot dette så vi i forrige uka, da Apple lanserte sin nye iDisk-app for iPhone, iPod Touch og iPad. Ved hjelp av denne kan du spille av både film og musikk som ligger på ditt personlige lagringsområde på nettet, forutsatt av du har såkalt MobileMe-konto.

Annonse