Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Mikko Hypponen tror det kommer en flodbølge av mobilvirus i framover. (Ill.: brightcove.com)

«Telefonsamtale til 537 000»

Virus-konge frykter mobil-ormer.

«Denne telefonsamtalen vil koste deg 90 000 dollar» (om lag 537 300 norske kroner) var den retoriske tittelen på foredraget F-Secure-sjefen Mikko Hypponen holdt under Black Hat-konferansen i Las Vegas denne uka.

Den finske antivirus- og hackingeksperten er kjent for å gå friskt ut. Det gjorde han også denne gangen.

– Det er flere telefoner enn PC-er på denne planeten. Og det er lettest å stjele penger fra telefoner, uttalte han .

Den eneste årsaken til at vi ikke ser så mange slike angrep og svindelforsøk, er i følge Hypponen at det det fortsatt er lettere å hacke Windows XP, som fortsatt er verdens mest utbredte operativsystem.

Det er med andre ord enklere for kriminelle å bruke XP som innfallsport til ofrenes penger enn mobiler.

– Så langt har alle tilfellene i mobilverdenen involvert såkalt «social engineering». Det vil si at noen prøver å lure deg til å gå inn på en nettside, oppgi passord eller lignende. Men det er bare et tidsspørsmål før vi får se ormer som sniker seg inn på telefonen din om natta og sprer seg videre til alle kontaktene dine, sier Hypponen.

Et intervju med Hypponen om mobilhacking gjort på Black Hat-konferansen kan du se HER.

Kilder:
blackhat.com
Computerworld.com

Stikkord: hacking, Mobil