Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Fengsel eller store bøter vanker for pirater som blir tatt for nedlasting av musikk. Portugal går andre veien, og har gjort det lovlig å piratkopiere film til eget forbruk - altså ikke-kommersielt. (Ill.: iStockphoto)

Pirater lures av hackere

Skjuler trojaner i filmer.

Apples videoformat .mov kan inneholde lenker til farlige trojanere.

Pass deg for liksom-piratene

Problemet med filformatet er at det kan kobles sammen med en lenke. Når man starter avspillingen av en infisert .mov-fil åpnes nettsiden med trojaneren og installeres automatisk om man bruker en nettleser som er åpen for et slikt angrep.

Ifølge Trend Micro er det snakk om to trojanere hackerne liker å lenke til via .mov-filer lastet ned fra Limewire og torrent-sider: TROJ_TRACUR.SMDI og TROJ_DLOAD.QWK.

Disse er farlige

QuickTime-trojaneren er identifisert som TROJ_QUICKTM.A. For å være på den sikre siden: ikke last ned piratvare. Spesielt viktig er det å holde seg unna .mov-filer. De fleste pirater bruker formater som .avi (SD) og .mkv (HD).

Trojaneren lurer brukeren til å tro at det er snakk om en QuickTime-oppdatering. Er du usikker på om QuickTime faktisk har blitt oppdatert sjekk Apples nettsider eller bruk Apples oppdateringsprogramvare for å være sikker på å få ekte vare.

Kilde:
Trend Micro

Stikkord: pirat, trojaner