Hopp til navigasjon Hopp til innhold
James Camerons Avatar ble mye piratkopiert, men tjente også svært godt. Nesten 3 milliarder dollar har gigant-prosjektet så langt tjent. (Ill.: Fox)

Hollwood vil ikke ha 3D

Stor motstand blant regissørene.

Mens Sony, Pansonic og alle de andre presser på for å få 3D inn i de tusen hjem, øker motstanden mot 3D-filmer i Hollywood.

Nolan sier nei
De store studioene satser hardt på 3D, ikke minst i kjølvannet av megasuksessen «Avatar». Og det er jo fristende for de fete, eldre herrene som røyker sigar bak mahognipultene sine å kunne innkassere mellom 20 og 30 kroner mer pr. kinobilett.

Men de som lager filmene er ikke like glad for satsingen. Den største suksessen på kino akkurat nå – scifi-thrilleren «Inception» – kommer for eksempel ikke i 3D-utgave. Årsaken er at regissøren Christopher Nolan rett og slett har sagt nei.

Motvillig ja
Også Michael Bay, mannen bak «Transformers»-filmene, er skeptisk. Han har imidlertid motvillig gått med på at en del av den kommende «Transformers 3» skal skytes i 3D.

Flere andre regissører med storfilmer på trappene har sagt at det ikke blir aktuelt med 3D-utgave. Kostnadene blir for høye, mener de.

2D selger godt
Men den viktigste grunnen er likevel at de ikke kan se noe poeng i å vise fram verket sitt i tre dimensjoner til et publikum som må bære ubehagelige briller på nesa.

Samtidig er det ingen tvil om at DVD- og Blu-ray-utgaven av for eksempel «Avatar» går som varmt hvetebrød. Det ville den neppe ha gjort dersom publikum syntes hele poenget med filmen var 3D.

For 3D hjemme er ennå et stykke unna, selv om det allerede er lansert både TV-er og Blu-ray-spillere som krever elektroniske briller.

Kilde:
The New York Times

Stikkord: 3d, film