Hopp til navigasjon Hopp til innhold
De to 64GB-modellene - henholdsvis med og uten 3G - kommer i salg mandag, i følge Netshop. Men det er altså importvarer. (Ill.: Netshop)

«Bekreftelse» var import

Falsk alarm fra Netshop.

Endelig så iPad ut til å komme til Norge. I følge nettbutikken Netshop.no ville både WiFi-modellen med 64GB minne og 3G-modellen med 64GB komme i salg førstkommende mandag.

De øvrige modellene var fortsatt ubekreftet fra butikkens side.

Prisene klare
Det viser seg imidlertid at Netshop – i likhet med for eksempel Idar Vollviks Ludostore.no – tar inn iPad fra utenlandske kilder.

Ved Netshops kundesenter får ITavisen opplyst at det dreier seg om iPad-er importert via såkalte brokere i Europa.

Det er dermed fortsatt uvisst når Apple lanserer iPad offisielt i Norge.

Netshop-prisene er henholdsvis 7995 for WiFi-modellen og 9495 kroner for 3G-utgaven.

Omfattende «piratimport»
Privatimporterte iPad fra utlandet har lenge vært i salg i Norge, og i følge digi.no har 15 000 unike iPad-brukere vært innom Norges største bruktmarked Finn.no bare den siste måneden.

Det totale antallet nordmenn som allerede har skaffet seg den attraktive dingsen fra Apple er trolig høyere, seiden det jo helt sikkert finnes iPad-brukere som ikke bruker Finn.no.

Svært mange har kjøpt et eksemplar til eget bruk, enten i USA eller i ett av de mange europeiske landene som nå har begynt å selge den.

De «offisielle» er dyrere
De to modellene som Netshop i følge sine nettsider kommer til å selge fra mandag av, er allerede sett til henholdsvis 6500 (WiFi) og 8090 kroner på Finn.no – i uåpnet tilstand.

Det er altså vesentlig billigere å kjøpe privatimporterte utgaver fra utlandet enn de utgavene som Netshop nå annonserer. På den annen side selger Ludo 64GB 3G-utgaven for enda høyere pris enn Netshop – 9995 kroner (men da i motsetning til privatselgerne med moms).

En av årsakene til prosforskjellene er trolig at private selgere ikke trenger å beregne 25 prosent moms, slik butikkene må.

Stikkord: ipad