Hopp til navigasjon Hopp til innhold
facebook (Ill.: Niklas Plikk)

100 millioner avslører alt

Og nå ligger de ute på nettet som torrent-fil.

Om du har åpnet Facebook-kontoen din for alle og enhver kan du nå risikere at noen laster ned opplynsignene via fildelingsnettverk.

En 2,8 GB fil med innholdet av intet mindre enn 100 millioner Facebook-kontoer ligger nemlig nå ute til fri nedlasting via en torrent-fil.

171 millioner innlegg
Denne kan lastes ned via de vanlige fildelingsnettverkene. Filen er laget av hackeren Ron Bowes som kaller seg Skull Security

Det dreier seg om åpne kontoer, altså Facebook-profilerder tilgangen ikke er begrenset til venner. Rundt 171 millioner meldinger fra de 100 millioner brukerne ligger i filen.

Dette betyr med andre ord at over en femtedel av Facebooks 500 milioner brukere har åpen konto.

Kan brukes til markedsføring
Samlet kan disse dataene i hvert fall teoretisk organiseres og brukes av uvedkommende, for eksempel til overvåking eller selektiv markedsføring.

Selv om alle data i den kjempestore filen var tilgjengelig for alle fra før via Facebook, kan nye sammenstillinger av data føre til at uvedkommende kan finne ut mye mer enn de som la ut opplysningene har forutsett.

Nå kan det argumenteres at du rett og slett kan gjøre akkurat det samme via Facebook selv, så vi forventer kanskje ikke det helt store ramaskriket her.

Kilde:
Thinq.co.uk

Stikkord: facebook