Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Mark Zuckerberg (Ill.: Facebook)

– Kontrakten er falsk!

Zuckerberg ut som Facebook-«eier».

I forrige uke kom det fram at en gammel forretningsforbindelse av Facebook-sjefen Mark Zuckerberg mener han eier mer av halvparten av rettighetene i det ultrapopulære sosiale nettverket som nylig passerte en halv milliard brukere.

– Absurd påstand
Fortetningsfobindelsen, som heter Paul Ceglia, hevder at han og Zuckerberg i 2003 undertegnet en kontrakt der Ceglia ble sikret halvparten av Facebook for den beskjedne sum av 1000 dollar (om lag 6200 norske kroner).

– Mark har gjort det klart at at Ceglias påstand er absurd, og har sterk mistanke om at kontrakten er falsk, heter det i en pressemelding fra Facebook som ble sendt ut fredag.

– Sitter på bevis
Ceglias advokat Paul Argentieri hevder derimot at han sitter på dokumenter som klart viser at avtalen er gyldig, og underskrevet av begge parter.

Mark Zuckerberg har tidligere blitt saksøkt av flere av sine gamle studiekamerater som hevdet at de bidro vesentlig til å utvikle Facebook-ideen på et tidlig stadium, så å si rundt kantinebordet på Harvard-universitetet.

Forlik?
Saken endte med forlik i 2008, og Zuckerberg måtte ut med 65 millioner dollar (rundt 401 millioner kroner) til sine gamle venner.

Tiden vil vise om Ceglia har like mye hell med seg i sitt krav.

Kilde:
Wired.com

Stikkord: facebook