Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Slik tenker General Motors at du skal kunne styre bilen i 2011. (Ill.: OnStar)

Styr bilen med mobilen

Starter, låser, sjekker olje og bensin.

Snart kan du styre bilen med en gratis app for iPhone og Android.

Kommer i Chevrolet, Buick og GMC
Bilgiganten General Motors og deres underselskap OnStar sier at de i løpet av 2011 vil komme med en slik app, og at den vil bli gratis.

Dermed kan de som kjøper Cevrolet, Cadillac, Buick CMCs 2011-modeller både starte, låse opp og igjen, aktivere lysene og hornet og sjekke hvor mye som er igjen på tanken, oljenivået, lufta i dekkene, hvor langt bilen har gått og gjennomsnittlig bensinforbruk. Alt sammen via mobilen.

Glemt å låse? Null problem!
De praktiske fordelene er mange. For eksempel kan det tenkes du glemte å låse bilen da du kjørte til flyplassen, og først kommer på det når du har passert sikkerhetskontrollen. Da er det bare å ta opp mobilen og låse den – uansett hvor langt unna bilen er.

Om vinteren kan det være en fordel å starte bilen mens du spiser frokost, slik at den er varm til du skal sette deg inn i den og kjøre til jobben.

– Oppmerksomheten på veien
– Denne teknologien setter bilføreren i stand til å ta avgjørelser om kjøreturen før de setter seg bak rattet. Det betyr at de kan ha full oppmerksomhet der de skal ha den – på veien, sier OnStars toppsjef Chris Preuss i en pressemelding.

To av modellene som vil bli utstyrt med støtte for Apples iPhone og Android-telefoner er Chevrolet Cruise og Cadillac CTS Coupe.

Skreddersydd for hver modell
Chevrolet importeres til Norge, men de europeiske modellene kan skille seg noe fra de amerikanske. Det er foreløpig ikke kjent om de europeiske versjonene vil ha mulighet for mobilstyring.

Hver app er spesialsydd for hver enkelt modell, og de vil bli gjort tilgjengelig på forhånd via App Store og Android Market i løpet av månedene som kommer.

Stikkord: android, Bil, iphone