Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– N8 skal redde oss

Nokia nekter å gi opp.

Det er ingen hemmelighet at Nokia sliter om dagen, og at selskapet er blitt fullstendig forbikjørt i smarttelefon-markedet.

En av selskapets toppsjefer, Olli-Pekka Kallasvuo, er definitivt klar over problemene, og innrømmer dette i et nylig intervju.

Nokia vender tilbake
Han er imidlertid tydelig på at Nokia ikke kommer til å gi opp så lett, og at den kommende N8-telefonen, med Symbian^3-grensesnitt, er et ledd i å vinne tilbake markedet. Nokia er, i følge Kallasvuo, ferdige med en vanskelig overgangsperiode, og lanseringen av N8 er begynnelsen på en ny æra.

Han minner på at et helt nytt operativsystem, MeeGo, vil brukes på de mest avanserte mobilene som kommer i fremtiden, samtidig som Symbian^3 vil dominere de rimeligere modellene. Nokia regner med å selge hele 50 millioner mobiler basert på det nye Symbian-OSet.

Forsinket
Symbian^3 skal ha blitt utsatt til tredje kvartal 2010 nettopp for å polere opplevelsen mest mulig, og responsen fra operatørene skal ha vært veldig positivt. Samtidig skal Nokia fokusere på MeeGo, ikke minst på det vanskelige amerikanske markedet.

Vi får se om denne doble strategien betaler seg, og ser frem til å teste både de første Symbian^3- og MeeGo-telefonene.

Kilde:
Paid Content

Stikkord: Mobil, nokia