Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Forskere oppdaget en lokal datafil med informasjon de trodde gjaldt hvor iOS-enheten befant seg til enhver tid. Apple tilbakeviser dette i en pressemelding. (Ill.: Apple)

Vanvittig vekst for Apple

Økte overskuddet med 78 prosent.

Apple fortsetter å fosse fram – både i butikkene og på børsen i USA.

Profitt og inntekter til topps
I årets tredje kvartal, som ble avsluttet 26. juni, ble resultatet en økning i netto overskudd på hele 78 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Også inntektene økte: Fra 9,73 milliarder dollar (om lag 61 milliarder norske kroner) 15,7 milliarder dollar (om lag 98 milliarder norske kroner). Det er om lag en milliard dollar (6,2 milliarder kroner) mer enn det analytikerne forventet.

iPad solgte 3,27 millioner
– Det var et fenomenalt kvartal som overgikk våre forventninger hele veien. Inkludert den mest vellykkede lanseringen i Apples historie med iPhone 4, sier Steve Jobs i en pressemelding.

Jobs nevner ikke antennetrøbbelet med den nye mobiltelefonen – på folkemunne kalt «antennagate». I stedet trekker han heller fram iPad, som solgte 3,27 millioner eksemplarer og ga en inntekt på 2,1 milliarder dollar eller 13 milliarder kroner.

PC-alternativ
Analytikere sier nå at iPad er i ferd med å spise seg inn i privat-PC-salget. Brettet er utvilsomt i ferd med å bli et alternativ for folk flest til hjemmebruk. Den egner seg jo utvilsomt bedre til sofasurfing enn arbeid.

Apple-sjefen er også glad for at folk kjøper Mac som aldri før , og kan skilte med 3,47 millioner solgte MacBook, MacBook Pro, iMac, Mac Mini og Mac Pro i kvartalet som gikk. Men det var likevel iPhone-salget som gikk best, med 8,4 millioner solgt på verdensbasis.

– Nye produkter kommer
Jobs kan i tillegg love at Apple kommer med en rekke nye og oppsiktsvekkende produkter også senere i år.

Hvilke produkter dette måtte være, vil ikke Jobs si noe om – sin vane tro. Men selskapet har utvilsomt mye å leve opp til, og forventingene hos fansen blir nå trolig skrudd enda et hakk høyere.

Kilder:
Yahoo News/AP
CNet News.com

Stikkord: Apple