Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Victoria Espinel har ansvaret for å få punkt med piratkopiering av amerikanske produkter. (Ill.: dancingczars.com)

– Vi skal ta fra dere levebrødet!

Her er USAs antipirat-plan.

USAs regjering utnevnte i september i fjor en egen pirat-general, Victoria Espinel.

Kommersielle pirater
Espinel har foreløpig holdt seg noe i bakgrunnen, ikke minst fordi Obama-administrasjonen har hatt nok av andre saker å bale med (Afghanistan, irak, oljeutslippet i Mexico-gulfen mm).

Men nå presenterer Det Hvite Hus sin strategi for å få bukt med piratkopiering og fildeling. Det dreier seg om opphavsrett på bred front, og fokus er (trolig til fildelernes lettelse) lagt til kommersiell piratvirksomhet.

Langsiktig strategi
Rett før jul i fjor arrangerte Det Hvite Hus et toppmøte
med hele film- og platebransjen til stede.

– Tar fra dere levebrødet
I går la den amerikanske regjeringen fram sin langsiktige strategi for å takle problemet.

– Vi kommer til å ta fra dere levebrødet, erklærte Espinel i et flammende angrep på alle som kopierer amerikanske produkter. Det være seg film, spill, musikk eller t-skjorter.

Blant de viktigste tiltakene er å prøve å få lagt ned utenlandske nettsteder som selger eller gir bort opphavsbeskyttede produkter. Pirate Bay er ikke nevnt, men dette nettstedet er sikkert påtenkt.

Piratkopierte vester
Et annet tiltak er å prøve å få amerikanske myndigheter til å slutte å kjøpe piratvare. Ja, du leste riktig: Innkjøp av billige erstatninger fra Kina er en del av sparetiltakene i ulike offentlige instanser.

dette har blant annet medført at det amerikanske forsvaret har kjøpt inn store partier billige, piratkopierte skuddsikre vester fra Kina til soldatene i Afghanistan.

Vestene skal være like gode som de originale, men kevalr-stoffet de er laget av er patentert, amerikansk teknologi. Og kineserne betaler ikke lisens…

Hele strategidokumentet kan du lese HER.

Kilde:
The Hill.com

Stikkord: piratkopiering