Rett før børsnoteringen tar Facebook opp milliardlån.

Annonse


Dømt for Facebook-drap

En 16 år gammel britisk gutt er dømt til 14 års forvaring etter at han stakk ned å drepte 18 år gamle Salum Kombo.

Nesten som brødre
Drapsmannen (som etter britisk presselov forblir anonym) hadde i lengre tid utvekslet erfaringer og meninger om fotball på Facebook. De to ble av felles Facebook-venner betegnet som bestekamerater som hadde funnet hverandre gjennom en felles interesse.

Facebook-vennskapet var så nært og varmt at andre nesten regnet dem som brødre.

– Kalte meg feiging
Etter hvert ble tonen mindre og mindre gemyttlig, og de to tidligere vennene endte opp med å slenge ufine bemerkninger til hverandre.

Annonse


I følge drapsmannens forsvarer skal den drepte på Facebook ha kalt ham feiging og andre ting som provoserte ham sterkt.

Endte med knivstikking
I følge dommen i Southwark Crown Court endte det hele med at drapsmannen trakk kniv etter at de to hadde vært sammen på fotballkamp i bydelen Bromley-by-Bow i den østlige delen av London.

Salum Kombo ble stukket i brystet, og var kort tid etter død.

Første i sitt slag
Tragedien skjedde i desember i fjor, og gjerningsmannen ble funnet skyldig i Londons hoveddomstol Old Bailey i mai. I går ble det foretatt straffeutmåling, som altså endte med hele 14 år med fengsel og rehabilitering.

Saken er den første i sitt slag i Storbritannia der et sosialt nettverk som Facebook er involvert.

Mobbingen flytter
Myndighetene i landet ser med økende bekymring på mobbingen som foregår på Facebook og andre steder der ungdom møtes på nettet.

Tidligere var mobiltelefonen hovedarena for slengbemerkninger, ufine karakteristikker og trakassering. I dag har mye av mobbingen flyttet ut på Facebook.

Kilde:
BBC

Annonse