Hopp til navigasjon Hopp til innhold
ExFM gjør hele nettet til en eneste stor musikksentral.Og tar med seg musikken du har lagret lokalt også. (Ill.: ExFM.com)

Gjør hele weben til musikkbilbliotek

Ny plugin for Chrome gir deg alt – uten Spotify.

Lei av å vente på nedlastinger? Lei av begrensningene som Spotify gir?

Skanner etter MP3
Da er kanskje ExtensionFM noe for deg – om du er ihuga musikkfan.

Tilleggsprogrammet til Chrome skanner nettet for (lovlige) musikkfiler og laster dem ned. Det gjelder blant annet filer fra dedikerte musikknettsteder som Spinner, Pitchfork og Stereogum, samt MySpace og Facebook.

Samtidig skanner programmet ditt musikkbibliotek og legger det på nettet. Det gjelder alle datamaskiner du bruker.

Musikken lagres i den såkalte nettskyen (det store lageret der ute på weben) – det er forklaringen på hvorfor alt plutselig blir tilgjengelig over alt.

Tilgang fra alle maskiner
Resultatet blir at du både får tilgang til biblioteket ditt fra enhver datamaskin, samtidig som du kan søke opp nye musikk fra nettet.

ExtensionFM er også kompatibelt med en rekke streamingtjenester, blant dem LastFM og Tumblr. Dessverre er den så vidt vi kan se ikke samkjørt med Spotify og Wimp.

Ligner på iTunes
Biblioteket som kommer opp på skjermen ligner svært mye på iTunes, og gir en god oversikt over musikken som er tilgjengelig.

ExFM-spilleren ligger som et lite ikon øverst til venstre i Chrome, slik at du alltid har musikk tilgjengelig.

Helt perfekt er ikke programmet. Ofte katalogiserer det en fil som ikke inneholder musikk, og noen ganger klarer den ikke å finne en fil som bevislig ligger der ute.

Men som en ny, gratis musikktjeneste er den verd å prøve.

Stikkord: chrome, musikk