Denne konsollen er i ferd med å råtne på rot, skal vi tro lederen i ett av selskapene som leverer spill til Nintendos plattformer.

Annonse


– Piratene har ødelagt Wii og DS

Nintendo Wii startet som en god idé, med familievennlig image og innovativ bevegelseskontroll.

Søppelkasse for dårlige spill

I dag har plattformen endt opp som den reneste søppelkasse for dårlige spill, skal vi tro Oliver Comte.

Comte er leder i Namco Bandai, som lager spill både for Wii og DS.

Mot full kollaps

I et intervju på shacknews.com sier Compte at hele markedet for Wii og DS-spill er i ferd med å kollapse.

Annonse
Årsaken er at alle de gode spillene blir piratkopiert.

Piratkort utbredt

– Nintendo DS er den mest suksessrike plattformen noen gang. men alle vennene til barna mine har DS med R4. Dermed har de 100 spill hver uten å ha betalt for dem, sier han.

R4 er tomme kort som kan brukes til å lagre spill som lastes ned ulovlig fra nettet. Kortene koster rundt 200 kroner, og selges også i Norge. Selve kortet er lovlig, spillene som lastes ned er det ikke.

Lett å kopiere

Også spill fra Wii kan piratkopieres via en PC eller Mac på vanlige DVD-plater. Dette forutsetter imidlertid at konsollen er modifisert, slik at den kan spille av hjemmebrente plater.

Dette kan skje ved å installere en såkalt modchip, som fås kjøpt også her i landet. Men det finnes også metoder for å modifisere den interne programvaren.

Dårlig rykte

Bandai-sjefen mener at alt dette har ført til at mindre ressurser blir brukt på å utvikle gode spill, og at kvaliteten dermed er på full fart nedover.

– Gjennomsnittskvaliteten på spill for DS og Wii er veldig, veldig dårlig. Forbrukerne i dag tenker at å kjøpe et DS- eller Wii-spill er det samme som å kjøpe et spill som ikke er veldig bra, sier Comte.

Unntak finnes likevel. I dag roser ITavisens spillanmelder Thomas Marynowski Wii-spillet Super Mario Galaxy 2 opp i skyene. Han kaller det verdens beste plattformspill og gir en sekser på terningen. Anmeldelsen finner du HER.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse