Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Prat i stedet for tekst

Nå kommer «Twitter» med lyd.

AudioBoo lar deg snakke meldinger og sende dem ut på Twitter-vis.
(Ill.: AudioBoo.fm)
Den britiske TV-kanalen Channel 4, UBC Media og Imagination Technologies er noen av aktørene bak en Twitter-aktig tjeneste som bruker lyd i stedet for tekst.

Cash-krise
Tjenesten har fått navnet AudioBoo, og skal i følge Techcrunch.com være ferdig med første runde med finansiering.

Starten har ikke vært uproblematisk, for selskapet beskriver selv situasjonen så langt som en «cash-krise».

Integrert med Facebook
De har likevel stor tro på prosjektet, som nå sender ut gratis invitasjoner via nettstedet audioboo.fm. Du kan også be om å bli invitert via Twitter.

AudioBoo har støtte for Facebook, slik at du både kan sende egne beskjeder – såkalte «boos» -og høre på andres via nettsamfunnet.

Kan høres på radio
Interessant nok har AudioBoo også inngått avtale med radioprodusenten Pure (DAB- og nettradioer), slik at man kan høre nye beskjeder mens man hører på radio.

AudioBoo beskriver tjenesten sin som er forlengelse av talepostkassen på mobilen. Akkurat som Twitter er en forlengelse av tekstmeldinger.

Android i iPhone
Forskjellen er at mens du på mobilen sender til og en enkelt person om gangen, gir AudioBoo deg muligheten til å sende meldinger til flere på en gang.

AudioBoo-apps finnes både for Android og iPhone, mens Windows og Symbian foreløpig ikke er støttet. Applikasjonene bruker GPS-informasjon, slik at data om hvor du er kan følge lydmeldingen.