Ballmer har et spennende OS i Windows 8 som ser ut til å skalere bra, men kommer det for sent til å ta igjen iOS og Android? Det er det alle nå lurer på.

Annonse


– Vi har kommet helt i bakleksa

– Vi var en gang i forkant i dette spillet. Nå befinner vi oss som nummer fem. Vi gikk glipp av en hel syklus.

Stygg mobil-snubling
Dette uttalte Microsofts toppsjef Steve Ballmer i et sjeldent øyeblikk av selverkjennelse på D8-konferansen i California, som avsluttes denne helga.

Sammenhengen var mobiltelefoner, der Microsoft tabbet seg ut med å lansere Windows Mobile 6.5 mens de hele tiden snakket om den mye bedre versjon 7.

På samme konferanse
På konferansen var også Apple-sjefen Steve Jobs til stede, og her ble han grillet blant annet om den nå så berømte iPhone 4-lekkasjen.

Annonse


Ballmers selvpisking foregikk i samtale med Ray Ozzie, Microsoft-veteranen som fortsatt har ansvaret for programvareutviklingen i kjempeselskapet.

Snakker dårlig sammen
Amerikanske IT-journalister vil ha det til at Ozzie og Ballmer ikke snakker spesielt mye sammen til daglig, og at de nærmest befinner seg på to ulike planeter når det gjelder analyse av markedet og den teknologiske utviklingen.

Uansett ser det ut til at toppsjefen nå erkjenner at Microsoft har ramlet av toget når det gjelder mobil. Så får vi se om han kommer til samme konklusjon også når det gjelder søkemotorer, tablet-PC, bærbare mediespillere, musikk og film…

Opptak og transkripsjon av samtalen finner du HER.