Ballmer har et spennende OS i Windows 8 som ser ut til å skalere bra, men kommer det for sent til å ta igjen iOS og Android? Det er det alle nå lurer på.

Annonse


– Vi har svært gode konkurrenter

Steve Ballmer kommenterer gårsdagens børsmelding.

Apple størst for en dag

Onsdag denne uken var Steve Jobs selskap Apple større enn Microsoft. Begge selskap sank på børsen, men mens Microsoft gikk ned med 4.07 prosent falt Apple med langt mindre, 0.45 prosent og dermed var dette et faktum: Apple var større enn programvaregigant Microsoft.

Microsoft kommenterte tallene på en pressekonferanse i New Delhi. Ikke overraskende legger ikke toppsjef Steve Ballmer så mye vekt på dem.

– Det tar lang tid

– Vi gjør mye bra nå og det kommer til å føre med seg strålende produkter og stor suksess. Jeg skal lage mer profitt. Det er definitivt ingen andre teknologiselskap som kan tjene like mye som oss, forklarte Ballmer og la til at aksjemarkedet vil gjøre resten av jobben

Annonse


Ballmer nevnte ikke Apple en eneste gang, men det sier det mest at kunngjøringen kom en dag etter at børsen sa så tydelig ifra. Ballmer poengterte at dette er et langt spill og at Microsoft definitivt har dyktige konkurrenter, men la samtidig til at Microsoft er til å regne med også i fremtiden.

Er nødt til å modernisere

Mye av dette vil avhenge av suksessen til Windows og Office det neste tiåret og om Microsoft evner å føre disse to viktige produkteneplattformene over på nett i stadig større grad.

Også Windows Mobile som har slitt i både forbruker og forretningsmarkedet de siste årene må selskapet lykkes med. Sterke konkurrenter er HTC, Google, Blackberry og Apple som har tatt hver sin del i sine respektive marked.

Kilde:
The Wall Street Journal

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse