Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det enkleste er pistol, mener tydeligvis russiske gangstere som er ute etter piratdomener. (Ill.: thinkprogress.org)

Kidnappet, banket opp og truet med pistol

Knalltøft for russiske pirater.

Kampen mot piratnettsteder hardner til, og både politi, myndigheter og private rettighetshavere tar i bruk stadig tøffere metoder.

Topp 100-nettsted
I Russland er verken politiet eller kriminelle kjent for å ikke kjent for å bruke silkehansker. Det fikk administratoren av torrentsiden Lostfilm.tv erfare tidligere denne måneden.

Lostfilm.tv ligger på topp 100-lista over de mest populære nettstedene i Russland, og blir spesielt foretrukket av russere som foretrekker Hollywood-film framfor hjemlandets filmproduksjon.

Tvunget til å overføre
Den 3. mai ble administratoren etter eget utsagn lurt til nabolandet Ukraina, der han ble kidnappet, banket opp og truet med pistol av en kriminell gjeng.

I følge offeret ble han tvunget til å overføre domenet til en tredjepart – trolig kidnappernes oppdragsgiver.

Fikk ikke tilgang
Dette gikk likelvel ikke helt som smurt. For i Russland tar det ofte lang tid å få omregistrert et domene. Da kidnapperne ikke orket å vente lenger, tok de kontakt med offerets familie og lot det skinne igjennom tilbød dem løsepenger mot å slippe administratoren løs.

Pengene ble utbetalt, og offeret slapp fri. Men kidnappernes oppdragsgiver fikk aldri tilgang til serverne. Det sørget Lostfilm.tvs driftspersonale for.

PR-stunt?
Historien har versert i mange dager i russisk presse. I det konspiratoriske klimaet som hersker i vårt naboland stiller likevel mange spørsmål om historien virkelig er sann, og om ikke dette i virkeligheten er et PR-stunt fra Lostfilm.tvs side for å tiltrekke seg flere kunder.

Myndighetene var uansett neppe involvert i denne episoden. Det betyr ikke at de er passive i forhold til priater. Nylig tok nemlig den russiske staten beslag i domenet Torrents.ru – uten noen form for retskjennelse.

Kilde:
Torrentfreak.com

Stikkord: fildeling, torrent