Det enkleste er pistol, mener tydeligvis russiske gangstere som er ute etter piratdomener.

Annonse


Kidnappet, banket opp og truet med pistol

Kampen mot piratnettsteder hardner til, og både politi, myndigheter og private rettighetshavere tar i bruk stadig tøffere metoder.

Topp 100-nettsted
I Russland er verken politiet eller kriminelle kjent for å ikke kjent for å bruke silkehansker. Det fikk administratoren av torrentsiden Lostfilm.tv erfare tidligere denne måneden.

Lostfilm.tv ligger på topp 100-lista over de mest populære nettstedene i Russland, og blir spesielt foretrukket av russere som foretrekker Hollywood-film framfor hjemlandets filmproduksjon.

Tvunget til å overføre
Den 3. mai ble administratoren etter eget utsagn lurt til nabolandet Ukraina, der han ble kidnappet, banket opp og truet med pistol av en kriminell gjeng.

Annonse


I følge offeret ble han tvunget til å overføre domenet til en tredjepart – trolig kidnappernes oppdragsgiver.

Fikk ikke tilgang
Dette gikk likelvel ikke helt som smurt. For i Russland tar det ofte lang tid å få omregistrert et domene. Da kidnapperne ikke orket å vente lenger, tok de kontakt med offerets familie og lot det skinne igjennom tilbød dem løsepenger mot å slippe administratoren løs.

Pengene ble utbetalt, og offeret slapp fri. Men kidnappernes oppdragsgiver fikk aldri tilgang til serverne. Det sørget Lostfilm.tvs driftspersonale for.

PR-stunt?
Historien har versert i mange dager i russisk presse. I det konspiratoriske klimaet som hersker i vårt naboland stiller likevel mange spørsmål om historien virkelig er sann, og om ikke dette i virkeligheten er et PR-stunt fra Lostfilm.tvs side for å tiltrekke seg flere kunder.

Myndighetene var uansett neppe involvert i denne episoden. Det betyr ikke at de er passive i forhold til priater. Nylig tok nemlig den russiske staten beslag i domenet Torrents.ru – uten noen form for retskjennelse.

Kilde:
Torrentfreak.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse