Annonse


Supermobilen testet

HTC EVO er en oppsiktsvekkende mobil – det er et monster, men 4.3 tommers skjerm og 1 GHz-prosessor, 8 megapiksel-kamera med filming i 720p, HDMI-utgang og støtte for 4G-nettverk.

Ikke i Norge
Telefonen er imidlertid kun tilgjengelig i USA per i dag, kun på Sprint-nettverket, så vi har ikke hatt sjansen til å prøve den selv, og vi vet ikke om en tilsvarende modell er på vei til det norske markedet.

En rekke amerikanske nettsteder har imidlertid lagt ut sine anmeldelser av telefonen, og ikke helt overraskende imponerer den.

I følge Engadget er mobilen forbløffende solid rent fysisk, med et elegant design, samtidig som den enorme skjermen helt klart fortsetter å imponere. Selv om den er av samme typen av allerede har sett i HTC HD2. Telefonen er imidlertid ikke like slank som HD2.

Annonse


Superfunksjonell
Android 2.1-operativsystemet oppfører seg akkurat som forventet, og med Sense-grensesnittet på toppen er funksjonaliteten ytterligere utvidet. Det vet vi allerede – men telefonens unike funksjoner skiller den fra andre modeller, som Desire. For eksempel 4G/WiMAX-støtten, som visstnok fungerer fantastisk bra, men med forbehold om at dekningen er ujevn, og det er knapt noen andre på nettverket.

EVO har også frontkamera for videosamtaler, noe som visstnok ikke var mulig å teste.

Det som skuffet var kamerakvaliteten, til tross for 8 megapiksler er ikke stillbildene verdens beste, mens 720p-videoopptak hadde kanskje høy oppløsning, men lite tilfredsstillende kvalitet.

Du kan også lese andre tester av telefonen hos Yahoo og Gizmodo. Vi håper bare at enten denne, eller en tilsvarende modell finner veien til våre hender snart.

Annonse