Pure_Dab

Annonse


– Levér inn din FM-radio!

DAB-radio har ikke – uansett hvor mange fine tall DAB-lobbyen måtte legge fram – vært noen dundrende suksess. Og det er langt igjen før den digitale radioteknologien erstatter FM i bilen, på soverommet og på kjøkkenet

Dette vil nå den DAB-lobbyen i Storbritannia nå rette på.

Rabatt DAB-radioer
Fra helga av lanserer de en storstilt kampanje der de oppfordrer folk til å levere inn sine gamle FM-radioer. I bytte får de rabatt på nye digitalradioer.

Hvor mye rabatt man får for sin gamle radio, avhenger av hvilken DAB-modell du velger og hvor du kjøper den. Men i følge den britiske DAB-organisasjonen Digital Radio UK snakker vi om rundt ti prosent i gjennomsnitt.

Annonse


Radio-amnesti
Aksjonen har fått det fengende navnet Radio Amnesty, og støttes av en lang rekke produsenter og butikker.Produsentene er Alba, Bush, MagicBox, Panasonic, Philips, Proline, Pure, Roberts og Sony.

Kjedene som støtter aksjonen er John Lewis, Tesco, Comet og Argos – i tillegg til en rekke uavhengige butikker.

Vil slukke FM
Aksjonen, som strekker seg fra 22. mai til 26. juni, har som siktemål å påvirke britiske myndigheter til å stenge FM-nettet. Etter planen skal dette skje innen 2015. men i likhet med i Norge nøler politikerne med å sette en absolutt dato før utbredelsen av DAB er stor nok i befolkningen.

Ved å minske antallet FM-radioer og øke antallet DAB-radioer tilsvarende, håper DAB-lobbyen på å skape et bedre grunnlag for slukking av FM.

Kampanjen følges opp av bred radioreklame, der skuespilleren Stephen Fry, TV-personligheten Gaby Roslin og Slade-vokalisten Noddy Holder er kjendis-trekkplastre.

Kilde:
MediaWeek.co.uk

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse