android 2.2

Annonse


Her er de store Google-nyhetene

Under den andre dagen av Googles I/O-konferansen var det tid for virkelig spennende nyheter.

TV-revolusjon?
Først og fremst annonserte selskapet noe temmelig interessant, nemlig en tjeneste kalt Google TV. Denne skal bringe webopplevelsen til din TV-skjerm, noe som innebærer raske og omfattende søkemuligheter på tvers av TV-kanaler, nettsider, medier og alt mulig annet innhold.

Det vil lanseres TVer med Google TV innebygd (Sony er et av selskapene som kommer med slike enheter), mens Logitech vil slippe eksterne bokser som aktiverer mulighetene. Google TV bygger på både Android- og Chrome-teknologier, slik at systemet er åpent og det er lett å programmere nye applikasjoner og utvidelser til funksjonaliteten.

Søk på alt
Mulighetene er helt klart interessante. I følge Google vil du kunne søke på omtrent hva som helst, og enten det er et program som går på TV for øyeblikket, en YouTube-video eller en bildefil, vil det dukke opp på din store, fine TV-skjerm. Ideen er å bringe nettinnhold videre fra PCer og mobiler til ordentlig store skjermer. Vi gleder oss veldig til å se mer av mulighetene.

Annonse


Les mer om Google TV her.

Nye, raskere Android
I samme slengen viste Google endelig offisielt frem Android 2.2, den nye versjonen av deres mobil-operativsystem. De store nyhetene her er hastighetsøkning: Google sier at versjon 2.2 vil være mellom to til fem ganger raskere enn 2.1 i applikasjoner, og to til tre ganger raskere på nettet. I følge Google er den nye Android-nettleseren nå den raskeste som finnes.

android 2.2

Nye Android inkluderer også forbedringer for Exchange-støtten, mest rettet for businessbrukere, ny hjemmeskjerm med flere snarveier, nye grensesnitt for kamera og bildegalleri, muligheten til å bruke visse telefoner (for eksempel Nexus One) som WLAN-hotspot, og selvsagt full støtte for Flash 10.1.

Du kan lese detaljene om Android 2.2 her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse