Hotmail gir deg nå mulighet til å flytte og lagre store mengder data. Du har også muligheten til å kjøre lysbilder på direkten

Annonse


25GB «vedlegg» i e-post

Den nye versjonen av Microsoft/MSNs e-postsystem gir Google GMail hard konkurranse.

Mye mer lagring
Blant annet kan du sende e-post med opptil 25 Gigabyte vedlegg. Det betyr 3 helaftens spillefilmer i HD-kvalitet, mange tusen bilder i RAW-format og hundrevis av timer med musikk.

Vanligvis er grensen for vedlegg i e-post 10-20 megabyte. Google Gmail har gratis lagringsmulighet opptil 7,5GB. Men om du er villig til å betale, kan du få en postboks med lagringsplass på inntil 16 Terabyte (!). Grensen for hvor stort et vedlegg kan være er imidlertid på 25MB.

Vedlegg i nettskyen
Hotmail har så langt hatt 5GB lagring. Nå tilbyr de alle brukerne 25GB i sin «SkyDrive», en nettskyløsning som både opphever grensen for vedleggstørrelser og utvider plassen du har til rådighet fem ganger.

Annonse


Det er altså ikke snakk om vanlige vedlegg, der mottakeren er nødt til å laste ned store mengder data og dermed kan oppleve blokade av Outlook eller annen e-postleser i timevis. Tvert om ligger dataene i nettskyen.

Filmer og album
Man kan for eksempel sende en film eller et bildealbum. Dise kan ses direkte av mottakeren – vel å merke dersom denne har en Hotmail-konto. Sender du samme e-post til en person med for eksempel GMail, vil hun eller han i stedet få en lenke til nettstedet der filen(e) ligger.

Bilder vil kunne vises som lysbildeshow direkte dersom både sender og mottaker bruker Hotmail.

Mye nytt
Men MSN har også andre nyheter å by på i den nye Hotmail-utgaven.

Blant annet er det nå mulighet for trådet e-post, organisert som i et forum. Det finnes også mange andre, nye måter å organisere e-posten på. En av dem er «Sweep», som lar deg samle en bestemt type brev (for eksempel et nyhetsbrev) og legge dem i en egen mappe.

Systemet skjønner automatisk at e-posten er relativert til andre av samme type, og du trenger ikke definere kriteriene selv.

Se alle vedlegg under ett
Det finnes også en funksjon som lar deg se alle bildevedleggene under ett, uansett hvilke e-poster de kom i. Dette gjelder også lenker til fotoalbum i e-poster. Disse kan også vises som lysbildeshow.

I samband med lanseringen av Office 2010 har også Microsoft innført tilnærmet full integrasjon mellom Hotmail og Office-programmene. Det gjelder både kjøpeversjonen og den gratis webverjonen.

Den nye versjonen ble lansert i USA i går, og vil om kort tid bli rullet ut også i Norge.

Kilde:
Microsoft PressPass.