iStock_000003413901XSmall

Annonse


– Hackere kan senke USA på 15 min.

Richard Clarke har vært Bill Clinton og George W. Bushs’ sikkerhetsrådgiver. Nå advarer han mot hackere som kan lamme landet i løpet av 15 minutter.

– Kan knekke USA på et kvarter

I sin nyeste bok «Cyber War: The Next National Security Threat» hevder Clarke at USA er svært ømfintlig mot et organisert og målrettet angrep:

«Den største hemmeligheten bak nettkrig er det faktum at samtidig som USA forbereder seg for å kunne forsvaret seg på nett så fortsetter landet å føre en politikk som gjør det umujlig å forsvare seg mot et slikt angrep», hevder Clarke i boka.

– Må kunne skru av Internett

Sammen med Robert Knake fra «Council of Foreign Relationships »har Clarke skrevet boken som blant annet hevder at landet bør ha mulighet til å skru av nettet:

Annonse


«Vi må ha muligheten til å skru av Internett, men fortsatt ha mulighet til å beholde vår mulighet til å kunne reagere. Å stole blind på et så sensitivt system som Internett er en stor feil», hevder Knake.

Staten ikke enig

Det hvite hus er derimot ikke enige med forfatterne. Landets cyberekspert Howard Schmidt hevder boken er tullete:

– Det pågår ingen cyberkrig. Jeg synes det er en forferdelig metafor og et forferdelig konsept. Når det gjelder muligheten til å angripe vårt kraftnett så er jeg enig i at dette er en realistisk fare.

Kilde:
Topnews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse