Nytt NEC-system skanner 1000 videoer i sekundet for å finne ut som det dreier seg om piratkopi.

Annonse


Finner piratkopi på sekunder

Det japanske storselskapet NEC hevder de har en helt ny antipirat-teknologi på trappene.

Nesten 100 prosent treffsikkert
Det nye systemet, som foreløpig ikke har fått en fancy navn eller bokstavkombinasjon, skal på noen få sekunder kunne oppdage at en piratkopiert film – enten i original eller endret form – blir lastet opp på nettet.

NEC påstår at systemet har en treffprosent på hele 96, og at en falsk alarm bare går av i fem tilfeller av en million opplastinger.

Digitalt fingeravtrykk
Teknologien virker slik at et digitalt fingeravtrykk legges i originalfilen – enten den ligger på en DVD, Blu-ray eller på en harddisk. Dette fingeravtrykket eller vannmerket vil følge med uansett hvor mange ganger filmen konverteres, kopieres eller endres.

Annonse


Systemet fungerer også med stilbilder, noe som trolig er gode nyheter for profesjonelle fotografer som er redd for uautorisert bruk.

Siden fingeravtrykket tar opp bare bare 76 bytes pr. bilde i vidoeon, kan en vanlig forbruker-PC analysere opptil 1000 videoer i sekundet, i følge NEC.

Tar korte snutter også
Det er også i stand til å oppdage svært korte videosekvenser, både inne i en lengre film og en snutt som ligger for seg selv – for eksempel på YouTube. Sekvenser så korte som to sekunder kan oppdages, og dermed renskes ut.

NECs løsning er allerede akseptert som en del av den kommende MPEG-7-standarden. Dette er ikke – som man kanskje skulle tro – en avløser for videoformatene MPEG-2 og MPEG-4. MPEG-7 gjør derimot video i nær sagt alle formater søkbar på en helt ny måte – og nå også for antipirater.

Filmbransje-drøm
Spørsmålet er om piratene nok en gang finner veier under filmbransjens radar, slik at piratkopier likevel ikke kan spores opp effektivt.

NECs og filmbransjens drøm er uansett at man skal kulle følge en filmkopis liv på nettet fra den blir rippet fra en Blu-ray eller DVD til den ramler ned på harddisken din.

Kilde med pressemelding fra NEC:
akihabaranews.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse