Hopp til navigasjon Hopp til innhold
facebookconnect (Ill.: Foto: Facebook.com)

Facebook-apps legges til uten ditt samtykke

Slik blokkerer du dem.

Du har kanskje sett at flere og flere nettsider har fått egen Facebook like-knapp. Nå er det avduket et stort problem med denne integrasjonen.

Legges til etter nettside-besøk

Det er nemlig slik at om du besøker store og kjente nettsider som Washington Post, TechCrunch, CNET og New York Magazine så legges disse automatisk til på app-listen din i Facebook, ifølge MacWorld. Det kreves dog at du er innlogget på Facebook.

Appene kan slettes, men kommer tilbake igjen så fort man besøker den samme siden igjen. Det hjelper heller ikke å deaktivere Instant Personalization.

Dette er helt klart et hull da hensikten var at brukeren skulle få spørsmål om de ville ha appen på sin Facebook-profil. Enn så lenge har det ikke blitt oppdaget ondsinnet bruk av hullet.

Avslører venners surfevaner

Det er foreløpig hvilken informasjon, om noen, som hentes ut fra Facebook-kontoen din fra slike apps. Appene er ikke synlige for resten av verden eller venner, men det er mulig å se hvilke venner som har samme app som du har installert.

På den måten er det mulig å følge med på hvilke nettsider dine bekjente besøker.

Slik blokkerer du apps for godt

Det er to måter å løse problemet på: logge ut av Facebook hver gang man besøker slike nettsider, men det er tungvint og det er vanskelig å vite hvilke nettsider som har tatt i bruk den tette Facebook-integrasjonen.

Den eneste måten å kvitt appen på er å klikke på profil-lenken til den valgte appen under applikasjonsinnstillingene i Facebook. Derfra velger trykker man på blokker app oppe til venstre.

Sliter med sikkerheten

Facebook sliter med sikkerheten for tiden. ITavisen.no kunne i går melde om at Facebook måtte tette et hull som gjorde det mulig for dine Facebook-kontakter å se hvem du chatter med på den sosiale nettsidens egen chatte-tjeneste.

Kilde:
MacWorld

Stikkord: facebook