En iPad-hack gir i tilegg til Apple App Store tilgang til hackermiljøets egen appstore.

Annonse


Slik jailbreaker du iPaden din

Å jailbreake iPhone OS blir tilsynelatende mer og mer populært, men hva er poenget? Jo, du får det beste fra begge verdener.

Start med backup

Den første jailbreak-programvaren til iPad er lansert kunne ITavisen.no melde allerede 3. mai. Den er døpt Spirit og fungerer også på iPod Touch og iPhone. Selve prosessen er latterlig enkel (kun ett trykk). Last ned Spirit her.

Last ned det lille programmet (husk å ta backup av iPaden i iTunes først). Husk også å hold labbene unna OS og iPad mens jailbreaken pågår og du vil definitivt ikke nappe ut noen ledninger eller oppleve strømbrudd. Bortsett fra det er det tut og kjør.

Last ned backgrounder

Akkurat som en hacket iPhone kan iPad multitaske når den er jailbroken (offisielt til høsten). Dette muliggjøres av appen Backgrounder og det fungerer strålende skal vi tro Gizmodo.

Annonse


I hovedsak er tommelfingerregelen til Gizmodo å bare installere apps fra Cydia (hackernes egen App Store) som er oppgradert til å støtte iPad. Cydia er nå også oppgradert med et brukergrensesnitt tilpasset iPad. Og husk: selv om iPaden din er jailbroken fungerer Apple App Store, men iPhone OS-oppgraderinger kan ikke installeres før hackerprogramvaren også er det, i dette tilfellet Spirit.

Garantien forsvinner

En jailbreak setter en stopper for garantien på din iPad, men en gjennoppretting til fabrikkinnstillingene fjerner alle spor slik at spørsmål om garanti ikke lenger er noe problem. Dette er tross alt bare en programvarehack.

Men vær varsom og ikke installer hvilke som helst programmer fra Cydia, det er ingen hos Apple som vil hjelpe deg om du leverer inn iPaden din med Cydia installert.

Flere tips om hvilke Cydia-apps du trenger til din hackede iPad finer du her og her.

Kilde:
Gizmodo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse