Steve Ballmer har grunn til å glede seg over gode Kina-tall for Windows Phone.

Annonse


«Menlo» er Microsofts hemmelige prosjekt

Windows NT er et OS de fleste kvittet seg med for mange år siden, ihvertfall vi forbrukere. Men teknologien lever videre og kan bli en viktig brikke i Microsofts tablet-strategi.

Er «Menlo» Microsofts hemmelige våpen?

Bill Gates har vært tablet-pådriver i mange år. Senest i går kunne ITavisen.no melde at Gates fortsatt har trua på tablets, men til forskjell fra Apple tror han disse produktene også trenger stylus.

ZDNets Microsoft-ekspert Mary Jo Foley har snoket og funnet noen svært interessante detaljer som kanskje er en pekepinn på hvor programvaregiganten skal i fremtiden.

Kan gi et enormt fortrinn

Det er nemlig ikke sikkert at det er Windows CE som blir å finne i fremtidens Microsoft-tablets. CE er i dag OSet til produkter som Zune og Windows Phone 7, men Windows NT kan bli standard-plattform i fremtiden.

Annonse


Tanken er at utviklere skal kunne lage programmer som Windows NT forstår og kunne rulle ut disse programmene på mange forskjellige enheter uten å måtte omprogrammere dem.

Dette vil, om det gjøres riktig, gi et enormt konkurransefortrinn i forhold til f.eks. Apples utviklingsmiljø der iPad-apps og MacOS-programvare krever forskjellige løsninger. Og ikke minst; det er svært mange flere programmer til Windows NT-kjernen enn til Windows CE.

Et svært hemmelig prosjekt

Navnet på det svært hemmelighetsholdte prosjektet er «Menlo» og ledes av Microsofts Galen Hunt. Dette overrasker ikke, men Microsoft vil enn så lenge ikke si noe om prosjektet. Det er foreløpig Microsoft Reasearch som jobber «Menlo», så det kan med andre ord ta flere år før vi får se et produkt.

Kilde:
ZDNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse