Brian Hogan angrer bittert på at han stakk av med den komende Apple-telefonen. Men Gizmodo fikk bildene sine...

Annonse


Han stakk av med nye iPhone

Mannen som «fant»den kommende utgaven av iPhone (versjon 4, som trolig kommer rundt 1. juli) på en bar i California er nå navngitt.

Berømt ølbule
Det er nettstedet Wired.com som nå kan bringe navnet på mannen som tok med seg den gjenglemte telefonen fra en ølbule i Redwood City og solgte den videre for 5000 dollar til teknologi-bloggen Gizmodo.

Mannen navn er Brian J. Hogan. Han bor i nabolaget til det nå så berømte tyske ølstedet Gourmet Haus Staudt.

Kontaktet journalister
Wired.com klarte å bringe identiteten hans på det rene ved å sjekke opplysninger på diverse nettsamfunn, blogger og sosiale nettverk.

Annonse


Til slutt snørte nettet seg sammen om mannen som ikke leverte iPhone-prototypen tilbake, verken til Apple eller til bartenderen. Men i stedet altså kontaktet de teknologiske blodhund-journalistene i Gizmodo… (les hele historien HER).

Vil samarbeide
Hogan sier gjennom sin advokat at han angrer på at han ikke gjorde mer for å gi telefonen tilbake til den rettmessige eiere.

Samtidig bedyrer han at han nå vil samarbeide med myndighetene i etterforskningen som pågår.

Politiet i California har ennå ikke bestemt seg for om de skal ta ut tiltale. Rett og slett fordi det er uklart om han har begått en forbrytelse eller ikke.

Ikke anmeldt
I California er det forbudt å unnlate å levere tilbake gjenglemte gjenstander man finner på offentlig sted. Dersom ikke rette eier kan oppspores, skal gjenstanden innleveres til nærmeste politimyndighet.

I dette tilfelle er det Apple som eier telefonen. Apple har bedt om å få den tilbake, men har så langt ikke anmeldt verken Hogan eller Gizmodos redaktør Jason Chen.

Ulykkelig Apple-ansatt
Mest ulykkelig av alle er trolig Apple-ingeniøren Gray Powell, som åpenbart fikk litt for mye å drikke den kvelden og dermed glemte telefonen i baren.

Powell kan imidlertid trøste seg med at han er tilbudt gratis reise og opphold til den tyske ølbyen München på flyselskapet Lufthansas regning…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse