Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Brian Hogan angrer bittert på at han stakk av med den komende Apple-telefonen. Men Gizmodo fikk bildene sine... (Ill.: Wired.com/Privat bloggfoto fra 2008)

Han stakk av med nye iPhone

Og nå angrer han bittert.

Mannen som «fant»den kommende utgaven av iPhone (versjon 4, som trolig kommer rundt 1. juli) på en bar i California er nå navngitt.

Berømt ølbule
Det er nettstedet Wired.com som nå kan bringe navnet på mannen som tok med seg den gjenglemte telefonen fra en ølbule i Redwood City og solgte den videre for 5000 dollar til teknologi-bloggen Gizmodo.

Mannen navn er Brian J. Hogan. Han bor i nabolaget til det nå så berømte tyske ølstedet Gourmet Haus Staudt.

Kontaktet journalister
Wired.com klarte å bringe identiteten hans på det rene ved å sjekke opplysninger på diverse nettsamfunn, blogger og sosiale nettverk.

Til slutt snørte nettet seg sammen om mannen som ikke leverte iPhone-prototypen tilbake, verken til Apple eller til bartenderen. Men i stedet altså kontaktet de teknologiske blodhund-journalistene i Gizmodo… (les hele historien HER).

Vil samarbeide
Hogan sier gjennom sin advokat at han angrer på at han ikke gjorde mer for å gi telefonen tilbake til den rettmessige eiere.

Samtidig bedyrer han at han nå vil samarbeide med myndighetene i etterforskningen som pågår.

Politiet i California har ennå ikke bestemt seg for om de skal ta ut tiltale. Rett og slett fordi det er uklart om han har begått en forbrytelse eller ikke.

Ikke anmeldt
I California er det forbudt å unnlate å levere tilbake gjenglemte gjenstander man finner på offentlig sted. Dersom ikke rette eier kan oppspores, skal gjenstanden innleveres til nærmeste politimyndighet.

I dette tilfelle er det Apple som eier telefonen. Apple har bedt om å få den tilbake, men har så langt ikke anmeldt verken Hogan eller Gizmodos redaktør Jason Chen.

Ulykkelig Apple-ansatt
Mest ulykkelig av alle er trolig Apple-ingeniøren Gray Powell, som åpenbart fikk litt for mye å drikke den kvelden og dermed glemte telefonen i baren.

Powell kan imidlertid trøste seg med at han er tilbudt gratis reise og opphold til den tyske ølbyen München på flyselskapet Lufthansas regning…

Stikkord: iphone, iphone 4