Dennne kjekke, lille dingsen fra Audiophilieo koster over 5000 kroner. Er den bedre enn andre USB-lyddingser til hundrelapper?

Annonse


Gir denne bedre lyd?

I CD-spillerens barndom kjøpte mange en ekstern digital til analog-konverter (DAC) for å få bedre lyd. Denne ble koblet til CD-spillerens digitalutgang. Deretter ble de analoge utgangene koblet til forsterkeren.

USB-transport
I dag er det mange som har hjemmekinoforsterkere med en haug med digitale innganger. Mest vanlig er det å koble både lyd og bilde via HDMI. Men det finnes også mange gamle enheter – samt dedikerte lyd-enheter – som bruker koaksial eller optisk SPDIF-utgang.

Dette har selskapet Audiophilieo tatt konsekvensen av. De leverer noe de kaller «Advanced USB to SPDIF Transport».

Denne dingsen flytter rett og slett lyden fra PC-ens USB-port til en BNC type koaksial SPDIF-utgang. Denne utgangen er altså ikke den samme som den som finnes på DVD/Blu-ray-spillere, så en overgang til RCA må til.

Annonse


Gir lav jitter
Den relativt heftige prisen på 900 dollar (ca. 5305 norske kroner) forsvares av at enheten har ekstremt lav såkalt jitter – en type tids/klokke-feil som mange hifi-guruer mener påvirker kvaliteten.

Til sammenligning finnes det mange USB-baserte DAC-er med analoge utganger til under tusenlappen. Disse fungerer trolig bra nok for Hvermansen…

Annonse