En menneksignende, japansk robot vil etter planen være å se på månen om fem år.

Annonse


Denne «karen» skal til Månen

Japanske myndigheter har bevilget 10 milliarder yen (om lag 634 millioner norske kroner) til et prosjekt som skal ende opp i at en robot blir landsatt på månen i 2015.

– Bein er bedre enn hjul
Prosjektet er et samarbeid mellom en rekke bedrifter i Japan, med det Osaka-baserte selskapet Sohla Astro Technology (pdf på japansk) i spissen.

I følge det japanske nettstedet Yomiuri Online (oversatt via Google Translate) er hensikten å vise at en menneskelignende robot som gå på to bein er bedre egnet til å utføre forskningsoppdrag enn en robot på hjul av den typen amerikanerne sender ut – blant annet til Mars.

Teknologisk demo
Prosjektet er også utvilsomt ment som et demonstrasjon av hvor langt japansk industri har kommet når det gjelder kunstig intelligens, mekanikk og elektronikk.

Annonse


En rekke store japanske selskaper i de siste årene vist fra menneskelignende roboter som både kan gå, danse og utføre enkle, daglige gjøremål.

Helse og romfart
Det er ennå langt igjen til roboter kan fungere som hushjelper, tjenere og barnevakter. Men japanerne har stor tro på at de vil kunne hjelpe eldre og uføre i helsevesenet.

Og nå altså også som framtidige romfarere…